У Prozorro поділилися результатами роботи Bug Bounty — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Prozorro поділилися результатами роботи Bug Bounty

Казна та Політика
319
За перший місяць дії програми пошуку вразливостей Prozorro Bug Bounty система публічних закупівель Prozorro стала більш стійкою до кібератак.
Про це повідомили у пресслужбі відомства.
“Щороку кількість кібератак на державні IT-системи зростає. Ми не можемо стояти осторонь цієї проблеми, і тому вирішили на постійній основі залучати баг хантерів. Лише за перший місяць їхньої роботи система Prozorro та електронні майданчики стали ще більш стійкими до кібератак”, – зазначив генеральний директор ДП Prozorro Василь Задворний.
Результати. У червні сім баг хантерів взяли участь у програмі. Шестеро з них знайшли 53 вразливості, які були усунені. Найбільшу кількість вразливостей знайшли на рівнях P3 і P4, тобто помірної та низької критичності.
“Програма Prozorro Bug Bounty діє на постійній основі, тому запрошуємо баг хантерів протестувати систему публічних закупівель на стійкість до кібератак, а електронні майданчики, підключені до системи Prozorro, долучатися до програми”, – наголосили у відомстві.
Пошук вразливостей відбувався на тестових середовищах системи публічних закупівель Prozorro та трьох електронних майданчиків: Zakupki.Prom.UA, SmartTender, E-Tender.

Довідка Finance.ua:

  • У червні 2020 року державне підприємство Prozorro першим серед державних структур на постійній основі запустило Bug Bounty – програму пошуку вразливостей. У вересні 2019 року система Prozorro вже проводила разову програму Bug bounty.
  • Раніше система електронних закупівель Prozorro попередила про нові правила оплати скарг від учасників торгів до Антимонопольного комітету.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас