Prozorro захистить персональну інформацію підприємців водяними знаками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Prozorro захистить персональну інформацію підприємців водяними знаками

Казна та Політика
214
Відтепер учасники закупівель в Prozorro для захисту персональної інформації можуть використовувати водяні знаки при завантаженні документів в систему. Ця функція є добровільною.
На сайті Prozorro розміщений зразок, як з 19 червня виглядатимуть документи у разі використання водяних знаків.
“Відсьогодні, з 19 червня учасники закупівель в Prozorro можуть використовувати водяні знаки при завантаженні документів в систему. Це дозволить захистити персональні дані підприємців від несанкціонованого використання та шахрайства. Першим електронним майданчиком, який реалізував цей інструмент, став Zakupki.Prom.ua. незабаром водяні знаки з’являться і на інших електронних майданчиках”, – прокоментували нововведення в Prozorro.
Під час завантаження PDF-документів в систему постачальник зможе вибрати функцію “Нанести водяний знак” – і документи будуть марковані вотермарком. Такий знак буде містити ЄДРПОУ компанії і текст “для участі в закупівлях”. Водяні знаки – це спеціальні символи, які накладаються на скановану версію документів і унеможливлюють їх використання поза системою Prozorro.
“Prozorro врахувала зворотний зв’язок від учасників системи. До нас надходили запити від бізнесу щодо посилення захисту документів від шахраїв. Ми знайшли таке рішення: тепер на документах, захищених вотермарком, буде вказано, що цей документ передбачений для участі в публічних закупівлях. Це стандартна практика для документообігу в системах публічних закупівель багатьох країн Європи”, – зазначив Василь Задворний, генеральний директор Державного підприємства “ПРОЗОРРО”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас