Кабмін вирішив зменшити тарифи для "зеленої енергетики" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін вирішив зменшити тарифи для "зеленої енергетики"

Енергетика
1083
10 червня Кабінет міністрів України підписав “Меморандум про взаєморозуміння стосовно врегулювання проблемних питань у сфері відновлюваної енергетики”.
Про це повідомляє прес-служба Кабміну.
Передбачається, виробники ВДЕ приймають умови добровільної реструктуризації “зелених тарифів”, яка передбачає їх зменшення.
Для всіх об’єктів електроенергетики, які виробляють сонячну енергію передбачається зменшення тарифів на 15%, для об’єктів, які виробляють електроенергію з енергії вітру – на 7,5%.
Раніше повідомлялося, що до 2050 року в Україні буде 70% “зеленої” енергетики і 20-25% атомної до 2050 року. Рівень відновлюваних джерел енергії в загальному енергобалансі країни зросте до 70%. Про це заявляв глава Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель.

Довідка Finance.ua:

  • У Міненерго розповіли, які комплексні заходи потрібні для стабілізації ринку “зеленої енергетики”. В. о. міністра енергетики Ольга Буславець розповіла, що для стабілізації ринку після підписання меморандуму про “зелену енергетику” необхідно впровадження комплексних заходів, зокрема зміни до закону про електроенергію і перехід на механізм ПСО.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас