Що буде з виплатою субсидій, якщо виявлять недостовірні дані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що буде з виплатою субсидій, якщо виявлять недостовірні дані

Особисті фінанси
19795
У березні Кабінет міністрів прийняв постанову про призначення житлових субсидій громадянам, які втратили роботу в період карантину. А в Міністерстві соціальної політики заявили, що кожна сім’я, яка отримує субсидію, отримає додаткову компенсацію.
Але якщо виявлять хибні дані та обставини, зазначені субсідіантом в документах, при яких сім’я не має права на субсидію, з наступного місяця її позбавляють наданої грошової допомоги. Про це пише fdlx.com.
У разі, якщо члени сім’ї не надали якусь інформацію і від цього залежав розмір субсидії, наприклад, продали житлове приміщення, тоді робиться перерахунок і повертають різницю. Коли при зазначених обставинах сім’я не мала права на субсидію – доведеться повернути державі всю суму повністю.
Що потрібно повідомляти, щоб не забрали субсидію:
  • зміни складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку/квартирі) членів домогосподарства (орендар, переселенець) – членів домогосподарства, які фактично мешкають в житловому приміщенні (будинку);
  • якщо хтось зі складу домогосподарства або член сім’ї протягом року (12 місяців) перед оформленням житлової субсидії без звернення зробив покупку або іншим законним способом придбав право власності на земельну ділянку, будинок/квартиру, транспортний засіб (механізм), будівельні матеріали, інші товари довгострокового вжитку або оплатив (одноразово) будь-які послуги (крім медичних, освітніх та житлово-комунальних послуг відповідно до соціальною нормою житла) на суму понад 50 тис. грн.;
  • зміни соціального статусу тих, хто мешкає в домоволодінні (інвалід, учасник бойових дій, мати-одиначка та інше);
  • якщо змінився склад сім’ї члена домогосподарства;
  • зміни переліку (кількості/числа) одержуваних послуг ЖКГ та умов їх надання;
  • введення іншого переліку витрат на управління багатоквартирним будинком;
  • переобрання керуючого, поява нового виконавця комунальних послуг, а також створення іншого об’єднання мешканців;

Оплата комунальних послуг без комісії 🛁

  • якщо хтось із членів сім’ї купив автомобіль, з дати випуску якого минуло менше 5 років (крім мопеда).
Раніше Finance.ua писав, скільки в Києві буде діяти знижка на оплату комуналки. За словами мера Віталія Кличка, розмір знижки – 10% і діє для тих, хто оплатив послуги до кінця місяця. А в Кабміні попередили українців про ризики несплати за ЖКП. Це може призвести до складнощів у роботі постачальників.

Довідка Finance.ua:

  • На період карантину збільшено на 50% соціальні нормативи користування електричною енергією, холодною і гарячою водою, водовідведенням та природним газом для приготування їжі і підігріву води.
  • Станом на квітень 2020 року експерти не прогнозують зростання цін на комунальні платежі для населення, проте, станом на квітень 2021 року передбачається зростання на 10%.
  • В середньому кожне українське домогосподарство витрачає 8852 грн на місяць. Варто зазначити, що всього в Україні налічується понад 14 млн домогосподарств.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас