День фінансів, 26 травня: про витрати на перший рік життя дитини, дорогі товари IKEA, борги України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 26 травня: про витрати на перший рік життя дитини, дорогі товари IKEA, борги України

574
Вівторок, 26 травня. Про витрати. Державні та особисті:
День фінансів, 26 травня: про витрати на перший рік життя дитини, дорогі товари IKEA, борги України
Про витрати на дитину. Поява новонародженого розширює статтю сімейних витрат. Підсумовуючи всі покупки, пов’язані з вагітністю та першим роком життя дитини, аналітики підрахували, що витрати на базовий набір становлять 84 000 гривень, а на розширений – 138 300 гривень.
Про борги України. Державний і гарантований державою борг України за квітень цього року в еквіваленті в національній валюті зменшився на 2,7% – до 2,196 трильйона гривень, а в еквіваленті в іноземній валюті зріс на 1,3% – до 81,4 мільярда доларів.
Про витрати МОЗ на медзасоби. Щомісяця Україні необхідно приблизно 750-760 млн гривень на закупівлю необхідних медичних засобів. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента. Як пояснив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, зараз закупівля медзасобів не є ефективною, оскільки укладення договорів є досить тривалою процедурою.
Про прожитковий мінімум. Депутати пропонують створити передумови для підвищення прожиткового мінімуму, прив’язавши його рівень до відсотка від середньомісячної зарплати по країні за рік. Про це йдеться в законопроекті №3515. Нагадаємо, що прожитковий мінімум з 1 січня 2020 року становить 2027 грн.
Про витрати на товари IKEA. Наприклад, на польському сайті IKEA матрац «Ховог» коштує майже 5,7 тис. грн (в еквіваленті), на російському – 3,6 тис. грн, а в Україні – 6,5 тис. грн. У компанії спробували пояснити, чому в Україні ціни на товари вищі, ніж в інших країнах. Зазначимо, 25 травня компанія прийняла рішення тимчасово обмежити можливість оформляти нові замовлення в українському інтернет-магазині, “щоб задовольнити попит і надалі відповідати високим очікуванням клієнтів”.
Про витрати на Пенсійний фонд. Податки на зарплату і впровадження «другої пенсії». За допомогою цього можна вирішити проблему браку фінансування в Пенсійному фонді України. Принаймні, в цьому впевнена голова парламентського комітету з питань соцполітики і захисту прав ветеранів Галина Третьякова. І ось чому
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас