Підприємцям спростили подання заяви про форс-мажори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підприємцям спростили подання заяви про форс-мажори

Фондовий ринок
1295
Торгово-промислова палата України в зв’язку карантином спростила процедуру подання заяви для отримання підприємцями сертифіката про форс-мажорні обставини.
Про це повідомляється на сайті ТПП.
“Враховуючи складну ситуацію, в якій опинились більшість підприємців на території України у зв’язку карантином, введеним Кабінетом Міністрів України, та запровадженням обмежуючих заходів у відповідних сферах, ми спростили процедуру подання заяви. Більшість звернень, які ми одержуємо, пов’язані з неможливістю виконання договірних зобов’язань. Якщо ваш випадок тотожний, то вам знадобиться мінімальний пакет документів”, – ідеться в повідомленні.
Які документи потрібні:
  • відповідна форма заяви, підписана керівником підприємства;
  • копія договору;
  • копія наказу (розпорядження) у зв’язку з необхідністю припинення діяльності на підставі відповідних нормативно-правових актів;
  • повідомлення (сповіщення іншої сторони).
Надсилати документи слід в електронному варіанті на електронну адресу: ucci@ucci.org.ua
Заявник має право звертатися до ТПП за засвідченням форс-мажорних обставин у разі вже порушеного строку виконання зобов’язання у зв’язку з введеним карантином.

Довідка Finance.ua:

  • За результатами опитування, 65% українських компаній не зможуть виконати свої річні бізнес-плани через епідемію коронавірусу.
  • Національний банк змінює постанову № 351, щоб спростити банкам надання бізнесу, який постраждав від режиму карантину, кредитних канікул.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас