Український бізнес спрогнозував, як переживе карантин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український бізнес спрогнозував, як переживе карантин

Казна та Політика
2189
65% українських компаній не зможуть виконати свої річні бізнес-плани через епідемію коронавірусу.
Про це сказано в прес-релізі за результатами опитування на тему “Економічний вплив COVID-19 на Україну”, проведеного Американською торгово-промисловою палатою та консалтинговою компанією Deloitte.
47% опитаних компаній планують зберегти нинішню кількість своїх працівників і лише чверть респондентів планує скоротити їх кількість. Дослідження показало, що понад 30% опитаних компаній не можуть перевести більшість своїх співробітників на дистанційний режим роботи.
Перевести всіх співробітників можуть тільки 18% компаній, більшість з яких має не більше 200 осіб персоналу.
Також компанії, які не можуть перевести своїх співробітників на дистанційний режим роботи, називають проблеми з громадським транспортом (65% опитаних) і забезпеченістю засобами медичного захисту (52%) як ключові перешкоди для ефективного функціонування в умовах карантину. Більшість опитаних побоюються, що згортання співпраці з Міжнародним валютним фондом і можливий дефолт держави стануть додатковим навантаженням на бізнес, тому підприємства очікують від уряду збільшення можливостей служб охорони здоров’я, забезпечення стабільного функціонування банківської системи та продовження співпраці з МВФ.
Опитування було проведено 19 березня серед 104 представників з 96 бізнес-організацій України. Три чверті опитаних – головні виконавчі директори (CEO) своїх компаній.

Довідка Finance.ua:

  • 17 березня Верховна Рада України на позачерговому засіданні прийняла в цілому проект закону про внесення змін до законодавства, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусу.
  • Парламент переніс ключові дати обов’язкового введення РРО через карантин.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас