У "Нафтогазі" назвали нову знижену ціну на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Нафтогазі" назвали нову знижену ціну на газ

Енергетика
1510
У січні 2020 року оптова ціна на природний газ становитиме 4,65 грн за куб. м, що на 25% менше, ніж у січні 2019 року.
Про це повідомляє пресслужба “Нафтогазу”.
Як зазначається, такою буде ціна для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким компанія поставляє газ у рамках спеціальних зобов`язань (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами).
«Нова ціна розрахована Нафтогазом відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 17 від 24 січня 2020 року. Таким чином Україна виконує зобов’язання перед МВФ щодо поетапного переходу до ринку газу з вільним ціноутворенням та конкуренцією за побутового споживача між багатьма постачальниками газу», — повідомляють у Нафтогазі.
Складники нового тарифу на газ:
  • ціни на найбільшому в Європі газовому хабі (ТТF);
  • різниця між ціною газу на газовому хабі TTF та кордоні України;
  • тариф на вхід в українську ГТС;
  • торгівельна надбавка.
За новою методикою, ціна на поточний місяць визначатиметься згідно з фактичними біржовими торгами, які відбувалися з 1 по 22 число цього місяця. Компанія публікуватиме ціну на поточний місяць протягом кількох робочих днів після 22 числа.
Таким чином скасовується попередня ціна, гарантована урядом. У компанії зазначили, що нова, знижена ціна газу застосовуватиметься автоматично для побутових споживачів, незалежно від того, яку ціну споживач вибрав раніше – квартальну чи місячну. Побутовим споживачам не потрібно нікуди звертатися або оформлювати будь-які документи.
Клієнти, які раніше придбали газ на умовах пропозиції від Нафтогазу «Газовий запас», можуть сплачувати поставки за зниженою ціною, невикористаний залишок коштів буде повернутий на рахунки споживачів в кінці опалювального сезону.

Довідка Finance.ua:

  • 24 грудня 2019 року НКРЕКП затвердила нові тарифи для Оператора ГТС та операторів ГРМ: таким чином було завершено анбандлінг, який тривав в Україні впродовж останніх 5 років, та здійснено остаточне відділення продажу газу від його транспортування.
  • Плату за доставку вилучено з рахунків за газ: усі споживачі отримають окремі рахунки – один за газ, другий – за його доставку.
  • Користувачі “особистого кабінету” на сайті 104.ua з одного акаунту зможуть управляти двома комунальними послугами: розрахунками за споживання газу і за доставку газу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас