Де в Україні найякісніший газ (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Де в Україні найякісніший газ (інфографіка)

Енергетика
3658
Оператор української газотранспортної системи надав інформацію про якість газу в регіонах України.
Про це свідчить інформація на сайті АТ “Укртрансгаз”.
“АТ «Укртрансгаз» здійснює лише транспортування природного газу, що заходить в систему магістральних газопроводів, та не має технічної можливості погіршувати або змінювати його якість”, – ідеться в повідомленні.
Результати усіх аналізів фізико-хімічних показників за грудень 2019 року:
Де в Україні найякісніший газ (інфографіка)
Середньозважена теплота згоряння природного газу, який подавався споживачам України у грудні 2019 року, становить 8218 ккал/м3 (при нормі стандарту 7600 ккал/м3).
Як зазначається, інформація надходить з 65 вимірювальних хіміко-аналітичних лабораторій, які розташовані в різних точках України на ключових вузлах газотранспортної системи та атестовані згідно з вимогами чинного законодавства.
Де в Україні найякісніший газ (інфографіка)

Довідка Finance.ua:

  • З 1 січня 2020 року для споживачів, які мають право на придбання газу на пільгових умовах (ПСО), діють дві цінові пропозиції на газ від Нафтогазу: квартальна та щомісячна.
  • Квартальна оптова ціна, що зафіксована на рівні 5 500 грн за тис. куб. м (без урахування ПДВ, транспортних витрат і націнки газзбутів), діє автоматично для всіх захищених споживачів до кінця опалювального сезону.
  • Щомісячна оптова ціна для таких споживачів у січні 2020 року складає 5 500 грн за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами).

Як заощадити на комуналці

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас