День фінансів, 29 листопада: про курс гривні, е-лікарняний, головний ризик у зв'язку з "Північним потоком-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 29 листопада: про курс гривні, е-лікарняний, головний ризик у зв'язку з "Північним потоком-2"

772
Четвер, 29 листопада. НБУ коментує зростання курсу валют, Нафтогаз – “Північний потік – 2”, МОЗ – впровадження електронного лікарняного.
Данилишин про курс гривні. Голова ради НБУ Богдан Данилишин упевнений, що зростання курсів іноземних валют до гривні відбувається переважно в результаті впливу психологічних факторів і це все носить тимчасовий характер. НБУ відстежує стан валютного ринку і, якщо буде необхідно, то готовий до проведення валютних інтервенцій з метою недопущення різких коливань курсу.
Транш від МВФ під час воєнного стану. Глава МВФ Крістін Лагард підтвердила, що незважаючи на введення воєнного стану фонд продовжить співпрацю з Україною. Очікується, що виконання попередніх умов для отримання чергового траншу Україною завершиться до 10 грудня 2018 року.
Головний ризик у зв’язку з “Північним потоком-2”. Глава НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв каже: “Наш головний ризик в тому, що ми досі не запропонували якісну альтернативу”. На його думку, якісним буде партнерство в сфері управління українською ГТС, що має передбачати, в тому числі, залучення партнера на умовах, не гірших, ніж пропонує “Північний потік-2”.
Введення е-лікарняного. У МОЗ стверджують, що вже в 2019 році електронні лікарняні листки повністю замінять паперові. Пацієнт буде отримувати лікарняний у лікаря, але сам бланк стане електронним.
До бюджету 890 тис. грн за розмитнені “єврономери”. ДФС провела розмитнення 15 єврономерів за пільговими умовами з початку набрання законом чинності. До бюджету перераховано 890 тис. гривень, економія за рахунок пільгових ставок склала майже півмільйона гривень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас