День фінансів, 21 червня: закони "Про валюту", Вищий антикорупційний суд і нацбезпеку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 21 червня: закони "Про валюту", Вищий антикорупційний суд і нацбезпеку

464
У четвер, 21 червня, плідно попрацювала Верховна Рада:
 
Прийняла закон “Про валюту”. За ухвалення в другому читанні законопроекту №8152 проголосували 228 депутатів при мінімально необхідних 226. Згідно з текстом документа, валютне регулювання в Україні ґрунтується на таких принципах.
Дала старт створенню Вищого антикорупційного суду. Даний закон є технічним, але він необхідний для запуску процесу створення ВАКС.
Прийняла закон про нацбезпеку. Документ передбачає розмежування посад начальника Генерального штабу і Головнокомандувача Збройних сил. Перший заступник і заступники міністра також призначаються на посади з числа цивільних осіб.
А в цей час…
В НБУ повідомили, що політика «дорогих грошей» працює. У 2018 році НБУ підвищив облікову ставку для того, щоб вплинути на інфляцію. Зараз в Нацбанку очікують, що інфляція знизиться і НБУ зможе її утримувати на оптимальному рівні.
І що НБУ має намір модернізувати захист електронних банківських документів. Регулятор має намір модернізувати правила організації захисту електронних банківських документів з використанням засобів захисту інформації регулятора.
Українцям також нагадали:
В ДФС готують рахунки з податку на нерухомість: хто має платити. До 1 липня отримають повідомлення Державної фіскальної служби (ДФС) про суму податку на нерухомість. Податок необхідно сплатити протягом 60 днів з дня отримання повідомлення.
В Україні набрала чинності збільшена ставка експортного мита на металобрухт. Закон збільшив тимчасові заходи щодо підвищення ставки вивізного (експортного) мита на брухт з двох до трьох років. А також збільшив ставку з 30 до 42 євро.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас