День фінансів, 13 червня: 1 млрд євро від ЄС, спрощення в обміні валют, ризики для банківської системи від НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 13 червня: 1 млрд євро від ЄС, спрощення в обміні валют, ризики для банківської системи від НБУ

554
Середа, 13 червня: Спрощення операцій з обміну валюти і що дасть використання смартфонів і планшетів як касових апаратів.
НБУ змінив процес обміну валют. Досі банки мусили оформляти дві паперові версії квитанції про здійснення такої операції – одну для клієнта, одну для зберігання в банку. Надалі банки зможуть оформляти квитанції про валютно-обмінну операцію і в електронному вигляді.
Кабмін вводить проект з використання смартфонів і планшетів як касових апаратів. В уряді сподіваються, що використання нових технологій спростить використання касових операцій і дозволить скоротити обсяг тіньового бізнесу в Україні.
При цьому прем’єр зазначив, що Бізнес заощадить до 2 млрд гривень після переходу на електронні чеки. За словами Гройсмана, при переході бізнесу від касових апаратів до системи електронних чеків підприємці позбудуться так званої касової монополії.
У Нацбанку попередили про можливі ризики для банківської системи. Регулятор опублікував макроекономічні ризики банківської системи України, які можуть призвести до настання фінансової та економічної кризи.
НБУ зберіг вимогу щодо обов’язкового продажу надходжень валюти в розмірі 50%. Нацбанк змінював розмір цієї вимоги на початку квітня 2017 року, коли знизив його з 65% до 50%.
Європарламент затвердив EUR1 млрд макрофінансової допомоги Україні. Це третій пакет фінансової допомоги українській владі від ЄС з 2014 року. На початку передбачається, що кошти макрофінансової допомоги будуть виділені Нацбанку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас