День фінансів, 8 травня: Нова міжнародна платіжна система в Україні та список банків для стрес-тестування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 8 травня: Нова міжнародна платіжна система в Україні та список банків для стрес-тестування

1383
Вівторок, 8 травня: НБУ констатує та інформує:
Банки в 1 кварталі збільшили прибуток майже втричі. Такий фінансовий результат пояснюється значним скороченням відрахувань у резерви, що стало результатом поліпшення фінансового стану позичальників і завершення реструктуризацій низки проблемних кредитів.
Пожвавлення банківського кредитування в I кварталі. За даними регулятора, банки активно кредитували не тільки корпоративний сектор, а й населення.
В Україні з’явилася нова міжнародна платіжна система. Національний банк України зареєстрував нову систему для переказу коштів “Глобус”. Це вісімнадцята міжнародна платіжна система на ринку України.
НБУ почав стрес-тестування 25 банків. Стрес-тестуванню підлягають банки, на які припадає 95% активів сектора. Список тут.
Відповіді на не менш актуальні запитання:
На скільки підвищаться залізничні тарифи? Як стало відомо, відповідний наказ перебуває на реєстрації в Мін’юсті. Документ передбачає двоетапне зростання тарифів по 12%.
Чи треба декларувати доходи всіх членів сім’ї для отримання субсидії? Як повідомили в Мінсоцполітики, при оформленні субсидій українцям потрібно буде декларувати доходи всіх членів сім’ї: чоловіка, дружини та неповнолітніх дітей. Подробиці тут.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас