Найважливіші цифри і цитати п'ятниці, 2 жовтня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати п'ятниці, 2 жовтня

632
Найважливіші цифри і цитати п’ятниці, 2 жовтня:
  • У Києві за неправильну парковку хочуть ввести штраф 300 грн
  • НБУ: Реальний обмінний курс гривні в серпні виріс на 5%- na-5
  • Продажі нових легкових автомобілів в Україні впали на 60%
  • Транзит російського газу через Україну у вересні збільшився на 49%
  • Найвідвідуваніший у світі домен був доступний для покупки за $12
Партнер адвокатської компанії «Кравець та Партнери» Ростислав Кравець про оформлення квартир в новобудовах
“На жаль, це досить поширена практика: забудовники ще не встиг оформити всі папери на земельну ділянку, а квартири вже в новому проекті продає. Тобто ще не може підписати з майбутнім новоселом основний договір, а грошей вже хоче. Ось будівельник і уламує людину на підписання попередньої угоди – наприклад, пропонує йому житло зі знижкою. Якщо новосел купується на такі вмовляння, то далі все залежатиме від порядності кожної окремо взятої компанії: захоче – передасть покупцеві квартиру у власність, а не захоче – не передасть”.
Аналітик ГО «Публічний аудит» Тарас Галайда про зниження соціальної ціни на газ
“Рішення Кабінету Міністрів щодо зниження роздрібних цін на природний газ для потреб населення при обсязі його споживання до 200 куб. м на місяць є нічим іншим, як маніпуляцією уряду … І соціальна ціна, про яку Арсеній Яценюк заявив 30 вересня на засіданні Уряду, була встановлена ​​ще 3 березня цього року Постановою № 583, яку прийняла Нацкомісія”.
Перший заступник голови НБУ Олександр Писарук про позитивні зрушення в економіці України
“Економіка України досягла дна кілька місяців тому, і зараз спостерігається поліпшення ситуації … завдяки позитивним зрушенням в економіці регулятор почав поступове пом’якшення монетарної політики, знизивши облікову ставку з 30% до 22%, а також робить перші кроки в напрямку лібералізації валютного ринку”.
Заступник міністра фінансів Артем Шевальов про майбутнє держбанків
“У найближчі пару тижнів ми розглянемо фінальну версію стратегії розвитку держбанків на засіданні робочої групи, після чого обговоримо її з міністром фінансів і потім відправимо на затвердження Кабміну. ​​Стратегія охоплює не тільки 100-відсотково державні Ощадбанк і Укрексімбанк або націоналізований в 2009 році Укргазбанк, який в найближчі роки має бути проданий, але і всі інші банки, до яких держава має відношення”.
Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус про держзакупівлі в Україні
“Сумарні обсяги держзакупівель в країні щорічно перевищують 250 млрд гривень. З них 10% ми оцінюємо як неефективні (робляться покупки, які не потрібні, на них можна легко отримати відкат), ще 10% – відкрита корупція. Тому потенційна економія складе близько 20% – це 50 млрд гривень. До кінця 2016 року абсолютно всі держзакупівлі будуть проходити в електронній формі”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас