Львів став першим містом, що виручило мільярд гривень із малої приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Львів став першим містом, що виручило мільярд гривень із малої приватизації

Казна та Політика
291
Львів став першим містом, що виручило мільярд гривень із малої приватизації
Львів став першим містом, що виручило мільярд гривень із малої приватизації
За час проведення онлайн-аукціонів із малої приватизації в державній електронній торговій системі «Прозорро.Продажі» Львівська міська рада заробила перший мільярд гривень до свого бюджету. Львів став першим містом, яке досягнуло такого результату.
Про це повідомили в пресслужбі «Прозорро.Продажі».
Загалом Львівська міська рада із серпня 2018 року до травня 2023 року організувала 356 успішних онлайн-аукціонів із малої приватизації. Середня конкуренція на торгах становила майже троє учасників, а ціна за підсумками е-аукціонів зросла майже вдвічі.
«Львів оголошує приватизаційні торги в системі майже пʼять років, фактично одразу від їхнього запуску в системі влітку 2018 року. За цей час місто не лише заробило кошти до свого бюджету, а й знайшло для об'єктів нових ефективних власників, які створили там працюючі бізнеси та нові робочі місця», — зазначив Сергій Бут, СЕО «Прозорро.Продажі».
З 24 лютого 2022 року відбулося майже 50 аукціонів, що принесло до бюджету Львова понад 90 млн. Протягом цього періоду ціна активів, реалізованих на торгах, зросла на 60%.
Найбільше зростання ціни — більш ніж у 6 разів — відбулося на торгах із приватизації котельні площею 740,6 кв. м: її реалізували за понад 24 млн гривень, а конкуренція на цьому аукціоні становила 10 учасників.
Найдорожчим лотом на приватизаційних е-аукціонах Львову виявилося нежитлове приміщення в центрі міста площею понад 400 кв. м, яке продали за 116 млн гривень.
Найактивніше у Львові змагалися за нежитлове приміщення першого поверху площею 88,2 кв. м: на торги прийшло 18 людей, які шляхом конкуренції підвищили стартову ціну з 1,8 млн грн до 5,5 млн грн.
«Приміщення, які ми виставляємо на аукціон, — це абсолютно різні приміщення — як за площею, так і місцем розташуванням і функціоналом. У цих приміщеннях нові власники облаштовують як магазини чи заклади харчування, так і різні ініціативи соціального спрямування, як-от, наприклад, шоу-рум „Lady Di“ — інклюзивне ательє. Приватизація цих приміщень завдяки прозорому та відкритому аукціону дає змогу отримати місту максимально високу ринкову ціну за ці обʼєкти», — пояснює керівниця управління комунальної власності у Львівській міській раді Інна Свистун.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас