Кабмін спростив процедуру виплат сім’ям загиблих захисників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін спростив процедуру виплат сім’ям загиблих захисників

Особисті фінанси
38
Кабмін спростив процедуру виплат сім’ям загиблих захисників
Кабмін спростив процедуру виплат сім’ям загиблих захисників
Кабінет Міністрів спростив порядок призначення та виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) або інвалідності військових внаслідок війни.
Про це повідомив представник уряду у ВР Тарас Мельничук.
Зокрема, передбачено, що заявники подаватимуть до Міністерства у справах ветеранів заяву про призначення та виплату одноразової грошової допомоги.
При цьому заява може подаватися через центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), а за технічної можливості (впровадження електронного кабінету), таку заяву можливо буде подати в електронній формі засобами Порталу Дія або Єдиного державного реєстру ветеранів війни.
Встановлено також, що рішення про призначення та виплату одноразової грошової допомоги буде прийматися Мінветеранів, а кошти одноразової грошової допомоги будуть перераховуватись Мінветеранів на банківський рахунок одержувача.
Постановою визначаються повноваження Мінветеранів щодо призначення та виплати одноразової грошової допомоги, координації взаємодії центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, у тому числі центрів надання адміністративних послуг.
Як додав народний депутат Олексій Гончаренко, цю постанову Кабмін ухвалив відповідно до закону, який набув чинності ще 4 квітня.
Нагадаємо, уряд затвердив Порядок надання в автоматичному режимі статусу учасника бойових дій у період воєнного стану в районах ведення воєнних (бойових) дій або на тимчасово окупованих територіях.
В Україні існують програми, завдяки яким є процедура забезпечення житлом військовослужбовців, а також членів їхніх сімей, які не мають власної нерухомості. Серед таких програм є кредитні програми, пільги та компенсації та надання земельних ділянок.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас