У Раді анонсують створення умов для ветеранського підприємництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді анонсують створення умов для ветеранського підприємництва

Казна та Політика
238
В парламенті готують низку законопроектів, направлених на створення умов для розвитку ветеранського підприємництва, а також на забезпечення їх житлом завдяки новій житловій політиці. Окремо важливо приділяти не меншу увагу для розвитку адаптивних видів спорту, оскільки вони — запорука не лише фізичної адаптації українських захисників, а і психологічної.
Про це заявила голова комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування, очільниця партії «Слуга народу» Олена Шуляк, повідомляє РБК-Україна з посиланням на її виступ.
За її словами, нині в у Верховній Раді величезна кількість проєктів, які так чи інакше повʼязані з ветеранською політикою, тому є впевненість, що в Україні ухвалять відповідні закони, які повʼязані як з ветеранським підприємництвом, так і з житловим законодавством для ветеранів.
«Наша мета — щоб всі ветерани і члени їхніх сімей були обов’язково забезпечені житлом за всіми стандартами Європейського Союзу, до якого ми прагнемо. Втім сьогодні важливі не лише житло і підприємництво ветеранів, а і реабілітація і адаптація до цивільного життя. Як показав досвід, прекрасні результати у цьому напрямку дають адаптивні види спорту», — зазначила Шуляк.
Вона пояснила, що разом з Федерацією стронгмену України «Слуга народу» започаткували всеукраїнські спортивні змагання з адаптивних видів спорту серед ветеранів та чинних військовослужбовців «Сильні України». Під головним суддівством Василя Вірастюка ці змагання надихають та мотивують наших учасників до нових досягнень.
Основні цілі змагань:
  • поліпшити фізичне, психічне та емоційне здоров’я через фізичну активність та командну роботу;
  • соціальна адаптація та інтеграція ветеранів, які зазнали фізичних чи психологічних травм, осіб з інвалідністю;
  • мотивація до розвитку та участі у престижних всеукраїнських та міжнародних змаганнях;
  • створення ветеранської спортивної спільноти, спортивних амбасадорів та лідерів-ветеранів у регіонах.
«Як показав кейс Сильних України, адаптивні види спорту — надзвичайно дієвий спосіб реінтеграції і реабілітації ветеранів. Тому ми прагнемо, щоб про нього більше дізналося і Міністерство у справах ветеранів, і Міністерство молоді і спорту. Наші ветерани потребують підтримки у поверненні до цивільного життя, і спорт відіграє важливу роль у цьому процесі, зменшує соціальну ізоляцію, сприяє новим соціальним зв’язкам та надає платформу для самовираженн
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас