Дефіцит кадрів: які сфери на ринку праці не відчувають кадрового голоду під час війни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит кадрів: які сфери на ринку праці не відчувають кадрового голоду під час війни

397
Дефіцит кадрів: які сфери на ринку праці не відчувають кадрового голоду під час війни
Дефіцит кадрів: які сфери на ринку праці не відчувають кадрового голоду під час війни
У багатьох галузях українського ринку праці відчувається дефіцит кадрів. Бракує як чоловіків, так і жінок. Проте дві сфери все ж забезпечені працівниками, незважаючи на економічні та воєнні чинники.
Про це розповів засновник рекрутингової агенції Lobby X Владислав Грезєв в коментарі РБК-Україна.

Які сфери не відчули дефіциту кадрів

«Немає дефіциту кадрів у міжнародних громадських організаціях, які присутні в Україні. Я б сказав, що їхній дефіцит найменший, а укомплектованість — найбільша», — вважає Владислав.
За його словами, такі організації надають конкурентні переваги в умовах роботи, рівні заробітної плати та наявності соціального пакета.
«Багато проєктів, пов’язані з матеріально-технічною допомогою, мають можливість бронювати своїх співробітників. Українські громадські організації, які конкурують за цей же людський капітал, мають нижчі зарплати й інші умови. І переважно не мають можливості бронювати», — пояснює Грезєв.
Іншою сферою, яка переживає менші проблеми зі співробітниками порівняно з іншими секторами, є IT-сфера. Експерт припускає, що так сталося завдяки тому, що ця галузь встигла пережити кризу за часів пандемії.
«Перед цим (пандемією. — Ред.) компанії по всьому світу змагалися за збільшення своїх штатів, бо була сильна кореляція кількості людей і спроможності забезпечувати кількість контрактів, які можна підписати», — каже він.
Коли сталася пандемія, багато проєктів були замороженими, клієнти втрачали економічну активність, і через це ринок почав скорочуватися. Повномасштабна війна стала продовженням цієї кризи.
Проте наразі, за спостереженнями Владислава Грезєва, IT-сфера повертається до балансу.
«Там справді немає великих потреб у людях, дефіцит як такий не відчувається. Багато компаній змогли організувати релокацію своїх ключових співробітників за кордон», — називає він чинники «успіху».
Стосовно мобілізації вони також змогли подбати про гарантії на випадок втрати кадрів.
«Тому це єдиний позитив, який я вам можу сказати. Принаймні те, що ми спостерігаємо. Усе решта відчуває дефіцит людей на ринку праці, що пов’язано з демографічною кризою, яку ми проживаємо через повномасштабну війну», — підсумовує Владислав.
Нагадаємо, за словами Гетманцева, мобілізація в Україні не є головною причиною безробіття та дефіциту кадрів. Значно більший вплив має переміщення українців. Як тих, хто через війну виїхав за кордон, так і внутрішньо переміщених осіб.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас