Засновник Telegram Дуров зробив першу заяву після арешту у Франції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Засновник Telegram Дуров зробив першу заяву після арешту у Франції

Світ
303
Засновник Telegram Дуров зробив першу заяву після арешту у Франції
Засновник Telegram Дуров зробив першу заяву після арешту у Франції
У своїй першій публікації після затримання, засновник мессенджера Telegram Павло Дуров висловив здивування висунутими обвинуваченнями та пообіцяв покращити безпеку і знизити рівень зловживань у мессенджері.
Про це повідомляє Telegram-канал Павла Дурова.
Висунуті владою Франції звинувачення здивували його з кількох причин.
По-перше, Telegram має офіційного представника в ЄС, що приймає та відповідає на запити керівних органів ЄС. Він зазначив, що його електронна адреса є загальнодоступною для будь-кого в ЄС.
По-друге, зазначив Дуров, французька влада мала безліч способів зв’язатися з ним, щоб попросити про допомогу.
«Як громадянин Франції, я був частим гостем французького консульства в Дубаї. Деякий час тому, коли мене попросили, я особисто допоміг їм створити гарячу лінію в Telegram для боротьби з загрозою тероризму у Франції», — йдеться у повідомленні.
По-третє, засновник месседжера зазначив, що «якщо країна незадоволена інтернет-сервісом, усталеною практикою є початок судового процесу проти самого сервісу». Дуров назвав «хибним підходом використання законів епохи до появи смартфонів для звинувачення керівника компанії у злочинах, скоєних третіми особами на платформі, якою він керує».
Він назвав нелегким завданням встановити правильний баланс між конфіденційністю та безпекою і додав, що слід враховувати технологічні обмеження.
«Як платформа, ви хочете, щоб ваші процеси були узгодженими в усьому світі, а також щоб ними не зловживали в країнах зі слабким верховенством права. Ми прагнемо співпрацювати з регуляторами, щоб знайти правильний баланс. Так, ми дотримуємося наших принципів: наш досвід сформований нашою місією захищати наших користувачів в авторитарних режимах. Однак ми завжди відкриті до діалогу», — написав Дуров.
Він також зазначив, що «іноді ми не можемо дійти згоди з регулятором країни щодо правильного балансу між конфіденційністю та безпекою і в таких випадках готові піти з цієї країни».
«Коли росія вимагала від нас передати „ключі шифрування“, щоб уможливити стеження, ми відмовилися — і Telegram заборонили в росії. Коли Іран вимагав від нас заблокувати канали мирних протестувальників, ми відмовилися — і Telegram заборонили в Ірані. Ми готові йти з ринків, які не сумісні з нашими принципами, тому що ми робимо це не заради грошей. Нами рухає намір приносити добро і захищати основні права людей, особливо там, де ці права порушуються», — написав Дуров.
Він назвав хибними твердження про те, що «Telegram — це анархічний рай», і запевнив, що платформа «щодня видаляє мільйони шкідливих постів і каналів», а також «має прямі гарячі лінії з неурядовими організаціями, щоб швидше обробляти термінові запити на модерацію».
«Різке збільшення кількості користувачів Telegram до 950 мільйонів спричинило проблеми, які полегшили зловживання нашою платформою для зловмисників. Саме тому я поставив собі за мету суттєво покращити ситуацію в цьому напрямку. Я сподіваюся, що події серпня зроблять Telegram — та індустрію соціальних мереж в цілому — безпечнішою та сильнішою», — зазначив Дуров.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас