Павла Дурова звільнили під заставу, але заборонили покидати Францію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Павла Дурова звільнили під заставу, але заборонили покидати Францію

Світ
189
Павла Дурова звільнили під заставу, але заборонили покидати Францію
Павла Дурова звільнили під заставу, але заборонили покидати Францію
Засновника Telegram звинувачують у співучасті в десятку злочинів, серед яких продаж наркотиків.
Наразі Павла Дурова звільнили під судовий нагляд, але з зобов’язанням внести заставу у розмірі 5 млн євро. Він зобов’язаний не покидати Францію та двічі на тиждень з’являтись у поліції.

Звинувачення

Дурову інкримінують співучасть щонайменше у 12 злочинах через відмову модерувати месенджер та співпрацювати з правоохоронцями. Згідно з французьким законодавством покарання може бути призначено за кожне зі звинувачень (якщо вони не подібні), тож засновнику Telegram загрожує до 10 років ув’язнення.
У прокуратурі зазначали, що розслідування почали, бо Telegram фактично не відповідає на судові запити, зокрема й інших європейських країн. Президент Франції Емануель Макрон заявив, що рішення про затримання Дурова — не політичне.
Нагадаємо, Павла Дурова затримали в аеропорту Парижа цими вихідними, коли він здійснив посадку на приватному літаку, і помістили під варту на 4 дні. Згодом Франція оголосила в розшук і його брата Миколу (загалом, за даними Politico, розслідування щодо обох було розпочато ще кілька місяців тому).
Водночас Дуров фігурує в розслідуванні ЄС, яке припускає, що Telegram міг приховувати реальну кількість європейських користувачів, щоб не дотримуватись норм для великих IT-компаній.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас