За чотири роки вартість олівʼє зросла майже втричі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За чотири роки вартість олівʼє зросла майже втричі

Особисті фінанси
187
За чотири роки вартість олівʼє зросла майже втричі
За чотири роки вартість олівʼє зросла майже втричі, Фото: freepik
Традиційний для новорічного столу салат «Олів'є» цьогоріч обійдеться українцям значно дорожче, ніж минулого року. Причина очевидна — суттєво зросла ціна на базові продукти.
Про це пише «Телеграф» з посиланням на «Реальний Київ».
Журналісти перевірили ціни на всі інгредієнти у супермаркетах та підрахували загальну вартість новорічного частування.

Скільки коштуватиме приготувати олівʼє цього року

Для приготування двох кілограмів улюбленого новорічного салату доведеться витратити 428,85 грн.
Найдорожчими складниками страви виявилися варена ковбаса — 180 гривень та консервовані огірки — 84 грн.
Картопля у одному з київських супермаркетів наразі коштує 36,95 грн за кілограм, морква — 25,85 грн, а цибуля — 13,69 грн.
За банку консервованого горошку доведеться заплатити 36 грн, за майонез — 29 гривень.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

Ціна на ці два продукти, до речі, була акційною, тобто, меншою, ніж зазвичай.
Крім іншого, журналісти взяли чотири яйця, які їм обійшлися у 24,36 грн.
Варто зауважити, що на два кілограми салату це, мабуть, мінімальна кількість яєць. Зазвичай українські господині додають більшу кількість цього інгредієнта.
Для порівняння, у 2020 році всі інгредієнти для приготування двох кілограмів «Олів'є» коштували лише 150 гривень. За чотири роки вартість новорічного салату зросла майже втричі.
За матеріалами:
Телеграф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас