Які послуги планують додати в «Резерв+» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які послуги планують додати в «Резерв+»

Казна та Політика
1289
Які послуги планують додати в «Резерв+»
Які послуги планують додати в «Резерв+»
За інформацією Міноборони, за тиждень (з 08 по 14 липня) облікові дані через застосунок Резерв+, ТЦК або ЦНАП оновили ще 995 224 громадян.
Загалом, станом на 14 липня 2024 року, кількість оновлень сягнула понад 4 млн.
Як розповіла заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко, собільний застосунок Резерв+ продовжують розвивати, він має стати повноцінним цифровим аналогом Територіальних центрів комплектування.
Для цього у додатку з’явиться деякий функціонал. Міноборони України вже працює над цим.
За її словами, вже протягом кількох місяців можна буде побачити нові послуги у Резерв+.
«Ми плануємо розвивати наш застосунок, ми продовжуємо роботу над побудовою проактивних державних послуг онлайн. Ми додамо зворотний зв’язок для людей для того, щоб люди пріоритезували, який подальший функціонал нам потрібно запускати, проводимо опитування, що саме потрібно для громадян. Ми працюємо над тим, щоб Резерв+ став повним цифровим аналогом ТЦК», — заявила Черногоренко, пише informator.ua.
Послуги, які надаються і які забирають час і ресурси громадян, мають бути онлайн. Щоб люди отримували їх без додаткових візитів.
«Міноборони вже налагодило взаємодію з 8 державними реєстрами, і ми вважаємо, що всі послуги, які надаються в ТЦК та СП, можна робити без додаткових візитів… У нас вже є обміни з цими реєстрами, і ми б хотіли швидко реалізувати цей функціонал», — резюмувала Черногоренко.

Що планують додати

Міністерство оборони України планує додати нову функцію в додатку Резерв+. Вона дозволить студентам денної форми навчання та батькам трьох і більше дітей отримувати відстрочку від мобілізації. При цьому не буде необхідності відвідувати територіальні центри комплектування (ТЦК).
У Міноборони анонсували нові функції у застосунку «Резерв+». Вони зменшать ризик людських помилок та забезпечать швидке коригування інформації через взаємодію різних реєстрів.

Що очікувати

Планується впровадити онлайн-рекрутинг, який дозволить користувачам подавати резюме безпосередньо до обраної військової частини та працювати з командиром, з яким вони відчувають себе впевнено та ефективно.
Додатково у «Резерв+» буде запроваджено навчальні матеріали для військовозобов’язаних, включаючи відеоуроки, тести та сертифікати.
Також планується впровадження електронного направлення на ВЛК. Користувачі додатка зможуть генерувати електронне направлення самостійно, і проходити комісію без додаткових візитів до ТЦК.

Довідка Finance.ua:

  • Нагадаємо, 16 липня закінчився двомісячний термін, протягом якого військовозобов’язані громадяни України мали оновити свої військово-облікові дані. У Міноборони нагадували, що військовозобов’язаним можуть загрожувати штрафи, якщо дані не будуть оновлені.
  • У мобільному застосунку «Резерв+» став доступний електронний військово-обліковий документ.
  • Працівники підприємств чи бізнесів у застосунку Резерв+ зможуть побачити, чи заброньовані вони та в якому статусі перебувають. Про це повідомила заступниця директора Департаменту з розвитку електронних послуг Валерія Ткач, передає Східний Варіант. За словами Валерії Ткач, після оновлення «Дії», яке з’явиться за декілька тижнів, синхронізація бронювання буде здійснюватися протягом години.

Що буде з тими, хто не оновив дані: штрафи, блокування рахунків, арешти майна?

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас