Влада відтермінувала підвищення податків та планує збільшити ПДВ. Нові ключові зміни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада відтермінувала підвищення податків та планує збільшити ПДВ. Нові ключові зміни

Особисті фінанси
2560
Влада відтермінувала підвищення податків та планує збільшити ПДВ. Нові ключові зміни
Влада відтермінувала підвищення податків та планує збільшити ПДВ. Нові ключові зміни
Податковий законопроєкт № 11 416 планують доопрацювати перед тим, як подати на розгляд парламенту. За інформацією Forbes, з документа приберуть податок для юридичних осіб за ставкою 1% від доходу. Замість цього у планах — підвищення ПДВ.

Деталі

  • Обговорюють підвищення ПДВ на три-чотири відсотки — до 23−24%.
  • Без змін залишається збільшення військового збору для фізичних осіб та ФОПів.
  • Для фізосіб ставка податку збільшиться з 1,5% до 5%. Для ФОПів: третя група сплачуватиме 1% від доходу, а решта груп — 5% у розрахунку з двох мінімальних зарплат на місяць. За нинішнього рівня мінімальної зарплати (8000 грн) платити доведеться 800 грн на місяць.
Розгляд проєкту у залі парламенту відтермінували. Імовірні терміни внесення до зали — початок вересня, ухвалити документ можуть наприкінці вересня. У такому випадку нові норми запрацюють не раніше жовтня.
Нагадаємо, 18 липня Кабінет міністрів схвалив законопроєкт зі змінами до державного бюджету та Податкового кодексу. Уряд пропонує збільшити видатки цьогорічного кошторису одразу на 500 млрд грн.

Довідка Finance.ua:

  • 18 липня, Верховна Рада прийняла у другому читанні законопроєкт про підвищення акцизного податку на пальне, який передбачає поступове збільшення ставок акцизного податку на пальне до мінімального рівня, встановленого в ЄС.
  • Раніше в Україні обговорювали підвищення податків через серйозний дефіцит державного бюджету в частині військових видатків. Зокрема, обговорювалося підвищення військового збору до 5%, розповсюдження його на ФОП та підвищення ПДВ з 20% до 23%.
  • Більшість українців вважають недоцільним підвищення податків і вважають, що таке підвищення, якщо воно відбудеться, може призвести до зростання нелегального ринку продукції.
До речі, на Finance.ua працює сервіс персонального підбору кредитів. Безкоштовно проводимо розрахунок та підбір кредитних пропозицій.

Обрати собі кредит 💸

За матеріалами:
Dou
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас