В ЄС пропадає інтерес до електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС пропадає інтерес до електромобілів

Технології&Авто
608
В ЄС пропадає інтерес до електромобілів
В ЄС пропадає інтерес до електромобілів
Продаж нових електромобілів у Європейському Союзі в травні знизився на 12% порівняно з минулим роком.
Про це повідомляє Асоціація європейських автовиробників (ACEA).
У Німеччині, найбільшому ринку електромобілів у ЄС, продажі впали на 30% через припинення субсидій на купівлю електромобілів з грудня 2023 року, що призвело до 16% зниження продажів цього року. Загалом продажі автомобілів у ЄС у травні знизилися на 3%, а у Великобританії та країнах Європейської асоціації вільної торгівлі (EFTA) — на 2,6%.
Попит на електромобілі в Європі знижується після кількох років зростання, тоді як конкуренція за виробництво доступніших моделей посилюється.
Європейська комісія запровадила тимчасові мита до 38,1% на електромобілі з Китаю, які набудуть чинності в липні. Це спричинило 34,2% падіння продажів Tesla у ЄС у травні, а компанія очікує підвищення цін на свої китайські моделі через нові мита.
Попри це, електрифіковані транспортні засоби, включаючи повністю електричні моделі, гібриди та плагін-гібриди, склали 48,9% усіх нових реєстрацій пасажирських автомобілів у ЄС у травні, що є зростанням порівняно з 46,2% роком раніше. Частка електромобілів знизилася до 12,5%, тоді як частка гібридів зросла до 29,9%. ACEA зазначає, що стагнація ринку електромобілів була очікуваною, але очікується зростання продажів з 2025 року з урахуванням нових цілей щодо викидів автомобілів у ЄС.
Подорожуючи за кордон на власній автівці, варто заздалегідь потурбуватись про наявність Зеленої картки, без якої перетин кордону неможливий. Зелена карта працює як автоцивілка, тільки за кордоном. Поліс покриває відповідальність при виникненні страхового випадку. А на Finance.ua можна оформити поліс онлайн за 3 хвилини і не переплачувати на кордоні:

Оформити Зелену картку 🚗

За матеріалами:
MMR
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас