В Україні запрацював Державний реєстр санкцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні запрацював Державний реєстр санкцій

Казна та Політика
408
В Україні запрацював Державний реєстр санкцій
В Україні запрацював Державний реєстр санкцій
В Україні почав діяти Державний реєстр санкцій, у якому вже є 17 202 фізичних та юридичних особи.
Про це повідомляє Рада національної безпеки і оборони України.
Згідно з рішенням РНБОУ, реєстр — це інформаційно-комунікаційна система, що забезпечує збирання, накопичення, захист, облік, відображення, оброблення та надання інформації про всіх суб'єктів щодо яких застосовано санкції.

Для чого потрібен цей реєстр

Реєстр створили для надання безоплатного публічного доступу громадян до актуальної та достовірної інформації про суб'єктів щодо яких застосовано санкції.
У реєстрі - 17 202 фізичних та юридичних особи, які вважаються підсанкційними. На сайті є можливість в електронній формі отримати витяг з інформацією про особу.
Джерелами інформації Реєстру є рішення Ради національної безпеки і оборони України, а також судові рішення про застосування санкцій.
«Дані в реєстрі оновлюються оперативно. Вони є відкритими і загальнодоступними, крім випадків, передбачених законом», — розповіли в РНБО.

Довідка Finance.ua:

  • президент України Володимир Зеленський підписав указ № 36/2024 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 січня 2024 року «Про затвердження Положення про Державний реєстр санкцій». Указ набрав чинності з дня його оприлюднення;
  • положення про Державний реєстр санкцій визначає порядок ведення та доступу до єдиного Державного реєстру санкцій, а також надання відомостей з нього.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас