В Україні з’явиться реєстр замінованих земель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з’явиться реєстр замінованих земель

Аграрний ринок
77
В Україні з’явиться реєстр замінованих земель
В Україні з’явиться реєстр замінованих земель
В Україні запровадять реєстр земель, які потенційно забруднені вибухонебезпечними предметами.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.
Наразі на сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій вже є карта територій, на яких виявлено або ймовірно знайдено вибухонебезпечні предмети. Проте це не реєстр.
Натомість, як пояснив заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний, запуск реєстру дозволить автоматизувати та прискорити «цілу низку процесів». Так, фермери зможуть отримати витяги про статус своїх земель: забруднені вони, чи очищені. Місцева влада — контролювати стан сільськогосподарських земель для ухвалення рішень про податкові пільги.
Крім того, за його словами, інформація, яка міститиметься в реєстрі, буде важливою для інвесторів та для реалізації проєктів з відновлення України.
Вказується, що реєстр наповнюватиметься інформацією з різних джерел.
«Центр гуманітарного розмінування вноситиме дані в нього про результати нетехнічного обстеження земель чи про операторів протимінної діяльності. Держоргани, підрозділи яких розміновують території - інформацію про обстеження та очищення земель. А місцева влада — відомості про обстеження ділянок, через забруднення яких власникам надали місцеві податкові пільги», — йдеться у повідомлені відомства.
До реєстру також можна буде вносити інформацію про результати обстеження за допомоги супутникових знімків. Обстежена територія, на якій не виявлено чи знешкоджено вибухонебезпечні предмети, виключатиметься з бази.
Реєстр почне роботу після введення його в експлуатацію ДСНС.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас