В Україні офіційно з’явилася нова професія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні офіційно з’явилася нова професія

Особисті фінанси
922
В Україні офіційно з’явилася нова професія
В Україні офіційно з’явилася нова професія
В Україні офіційно зʼявилася нова професія — «фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб».
Про це повідомив заступник міністра в справах ветеранів Максим Кушнір, передає «Урядовий портал».
«Відомості щодо професійного стандарту „Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб“ внесено до Реєстру кваліфікацій», — сказано в повідомленні.

Що робить фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб

«Всі потреби, що виникають у ветеранів та ветеранок в рамках переходу від військової служби до цивільного життя, повинні знаходити фахову підтримку та допомогу, яка може бути забезпечена саме таким фахівцем із супроводуг», — зазначив Кушнір.
За його словами, йдеться про індивідуальний професійний супровід, спрямований на допомогу нашим Захисникам та Захисницям в отриманні ними, зокрема, реабілітаційних, психологічних, освітніх та інших послуг.
Зокрема, фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб надаватиме роз’яснення щодо можливостей, прав, гарантій, пільг, отримання публічних (електронних публічних), соціальних, освітніх, реабілітаційних, психологічних та інших послуг. Наприклад, з питань оформлення відповідних документів тощо.

Довідка Finance.ua:

  • раніше Міністерство в справах ветеранів провело аналіз пілотного проєкту «Помічник ветерана» та вирішило повністю його перезавантажити;
  • після аналізу помилок дійшли висновку, що «помічників» мають замінити «фахівці із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб»;
  • роботу помічника ветерана оплачували з державного бюджету. У 2023 році це було орієнтовно 16 тисяч грн.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас