В Adobe зʼявляться нові ШІ-інструменти в Illustrator та Photoshop — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Adobe зʼявляться нові ШІ-інструменти в Illustrator та Photoshop

Технології&Авто
139
В Adobe зʼявляться нові ШІ-інструменти в Illustrator та Photoshop
В Adobe зʼявляться нові ШІ-інструменти в Illustrator та Photoshop
Компанія Adobe додала нові функції та інструменти на основі штучного інтелекту у свої програми Illustrator і Photoshop. Вони допоможуть пришвидшити творчий процес і зробити його цікавішим.
Про це пише The Verge.
Найпомітніші оновлення з’являться в Illustrator завдяки новій ШІ-моделі Firefly Vector від Adobe, яка доступна в публічній бета-версії відсьогодні.
Модель підтримує нові функції Illustrator, такі як генеративна заливка фігур. А також покращує бета-версію функції Text to Pattern для створення масштабованих векторних візерунків для шпалер і Style Reference, яка допомагає швидко редагувати та масштабувати векторні зображення у своєму стилі.
Ось деякі нові та цікаві інструменти, які додали в Illustrator (більше — у блозі Adobe):
  • Dimension tool — автоматично додає інформацію про розміри проєктів;
  • Mockup — дає попередній перегляд того, який дизайн матиме вигляд на 3D-продуктах;
  • Retype — перетворює статичний текст на «живий» і знаходить ідеальний шрифт для проєктів.
Photoshop також отримав приємні оновлення:
  • Функція Generate Image, що працює на базі останньої моделі Adobe Firefly Image 3, тепер доступна в програмі та застосунках Photoshop;
  • Функція Enhance Detail для генеративної заливки тепер може забезпечити «більшу різкість і деталізацію» при застосуванні до великих зображень.
  • Інструмент Selection Brush став загальнодоступним, що дозволяє користувачам легше виділяти і відокремлювати певні об’єкти з полотна, зафарбовуючи їх.
Це оновлення в Illustrator і Photoshop стало одним із тих, що розпочалися після запуску власної ШІ-моделі Adobe Firefly в минулому році.
Нещодавно Bloomberg виявив, що Firefly навчалася на згенерованих зображеннях Midjourney і конкурентів. Тобто вона містить дані творів із порушеним авторським правом.
Через це компанія була змушена пояснювати, що її ШІ-модель навчалася на власних стоках і що дані клієнтів не використовують для тренування.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас