Уряд запускає послугу «е-Підприємець» на постійній основі: які послуги доступні бізнесу в «Дії» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд запускає послугу «е-Підприємець» на постійній основі: які послуги доступні бізнесу в «Дії»

Особисті фінанси
492
Уряд запускає послугу «е-Підприємець» на постійній основі: які послуги доступні бізнесу в «Дії»
Уряд запускає послугу «е-Підприємець» на постійній основі: які послуги доступні бізнесу в «Дії»
Кабінет Міністрів ухвалив рішення, яке дозволить експериментальному проекту «е-Підприємець» діяти на постійній основі.
Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.
«Уряд продовжує курс на створення максимально зручних умов для започаткування та ведення підприємництва в Україні. Йдеться про можливість за допомогою кількох кліків на порталі „Дія“ отримати цілий пакет послуг», — зазначив Денис Шмигаль.

Які послуги доступні

Це такі послуги, як державна реєстрація фізособи-підприємця, реєстрація змін про ФОП, повідомлення про використання єдиного рахунку, реєстрація платником єдиного податку або платником ПДВ, відкриття банківського рахунку.
Загалом, за словами прем'єр-міністра, комплексна послуга «е-Підприємець» включає 12 опцій.
«Таким чином ми прибираємо бюрократію, радикально заощаджуємо час людей, які хочуть розпочати та розвивати власну справу, оптимізуємо процес надання публічних послуг», — відзначив очільник уряду.
Денис Шмигаль наголосив, що диджиталізація залишається наскрізною політикою держави. Уряд має амбітне завдання за наступні три роки запустити 63 нових цифрових продукти.
Як розповів міністри цифрової трансформації Михайло Федоров, спочатку «е-Підприємець» запустять лише для кількох видів діяльності, зокрема:
  • салонів краси;
  • кафе;
  • точок продажу.
Послугою зможуть скористатися не лише новостворені ФОПи, а й дійсні бізнеси, щоб відкрити новий кіоск чи студію манікюру.
«Важливо, що е-Підприємець матиме потужний антикорупційний ефект. Замість походу до установи з конвертом — заповнюйте заяву онлайн», — наголосив міністр.

Довідка Finance.ua:

  • раніше організація Mercy Corps розпочала програму підтримки економічної стійкості України, яка допоможе відновити та/або розширити малий та середній бізнес, який постраждав через війну;
  • для українських підприємств ризики, пов’язані з війною, стають вагомим фактором ділового середовища. Крім того, очікування бізнесу в короткостроковій перспективі залишаються високими, хоча темпи відновлення виробництва дещо уповільнилися. Бізнес покладається на себе і потребує більш сприятливої регуляторної політики.
До речі, 18 листопада відбудеться конференція «Жити на Відсотки», де експерти розкажуть, як гроші, які ви маєте, можуть приносити прибуток, незалежно від вашої щоденної праці. Інвестування грошей — це ключ до фінансової стабільності та забезпеченого майбутнього. Реєструйтесь на подію та заробляйте на відсотках:

⚡️ Програма та реєстрація

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас