Уряд Таїланду звільнить від сплати ПДВ торгівлю Bitcoin та криптовалютами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Таїланду звільнить від сплати ПДВ торгівлю Bitcoin та криптовалютами

Криптовалюта
263
Уряд Таїланду звільнить від сплати ПДВ торгівлю Bitcoin та криптовалютами
Уряд Таїланду звільнить від сплати ПДВ торгівлю Bitcoin та криптовалютами
У Таїланді від сплати податків на додану вартість (ПДВ) звільнили торгівлю Bitcoin та криптовалютами.
Про це повідомляє місцеве видання Bangkok Post.
Міністерство фінансів країни планує стимулювати просування цифрових активів як альтернативний інструмент залучення капіталу. В уряді вважають, що це рішення підтримає зростання біткоїн-індустрії і надасть імпульсу економіці.
Від ПДВ звільняються авторизовані торговельні майданчики, брокери та дилери. Ця норма набула чинності з 1 січня 2024 року. Мінфін вважає, що нова податкова політика забезпечить подальше розширення ринку цифрових активів у країні. Проте у відомстві зазначили, що уряд має враховувати фінансову стабільність, використовуючи потенціал розвитку сектору.
Жителі Таїланду досить активно використовують Bitcoin. Згідно з дослідженням компанії Forex Suggest, ця країна є одним з лідерів з продажу житла за Bitcoin.
Проте регулювання у Таїланді було досить суворим. З грудня 2021 року стартував процес створення регульованого криптовалютного ринку. У межах цього процесу з 1 квітня 2022 року в країні регулятивні органи рекомендували виключити ухвалення платежів у цифрових активах. Зокрема, серед ризиків зазначено такі: втрата вартості внаслідок цінової волатильності, кібератаки, відмивання грошей та витік персональних даних.
Компаніям також заборонили рекламувати приймання платежів у цифрових активах, а також створювати системи, інструменти та гаманці для полегшення криптотранзакцій. Тим, хто порушив заборону, пригрозили тимчасовим призупиненням або ліквідацією послуги.
При цьому використання Bitcoin та криптовалют в інвестиційних цілях не заборонено.
За матеріалами:
bitcoinmagazine.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас