Уряд готує програму пільгового кредитування на закупівлю енергообладнання для бізнесу та громадян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд готує програму пільгового кредитування на закупівлю енергообладнання для бізнесу та громадян

Кредит&Депозит
363
Уряд готує програму пільгового кредитування на закупівлю енергообладнання для бізнесу та громадян
Уряд готує програму пільгового кредитування на закупівлю енергообладнання для бізнесу та громадян
Кабінет Міністрів затвердив порядок надання фінансової підтримки фізособам, які встановлюють генеруючі установки з альтернативних джерел енергії у власних домогосподарствах.
Work.ua розповів, якою буде компенсація.
Представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив у своєму Telegram-каналі, що затверджений порядок визначає умови, критерії та механізми, за якими надаватиметься фінансова державна підтримка. Її надаватимуть громадянам та бізнесу, які встановлюють генеруючі установки з альтернативних джерел енергії разом з установками зберігання енергії у власних домогосподарствах.
«Така державна підтримка надається з метою здешевлення вартості кредитів, що пов’язані із придбанням та встановленням фотоелектричних модулів та/або вітрових електроустановок, встановленою потужністю від 1 кВт до 10 кВт, разом із гібридними інверторами, що здатні працювати як в автономному, так і синхронному з зовнішньою мережею режимі, та установками зберігання енергії ємністю від 1 кВт*год на кожен 1 кВт встановленої потужності генеруючої установки», — написав Тарас Мельничук.

Читайте також: Які варіанти автономного електроживлення існують та який вибрати

Також за словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, сума компенсації для установок потужністю до 10 кВт на одне домогосподарство складатиме 244 000 гривень. Максимальна сума кредиту сягатиме 480 000 гривень терміном на 5 років.
Додатково прем’єр-міністр зазначив, що уряд готує законопроєкт, згідно з яким на ввезення всього енергетичного обладнання знімуть мито й ПДВ та усунуть всі митні формальності.

Довідка Finance.ua:

  • як показує опитування, в Україні заощаджують електроенергію 85% громадян. Зазначається, що 62% економлять постійно, 20% — намагаються виконувати поради щодо заощадження, але це вдається не завжди. Ще 3% опитаних заощаджують тільки тоді, коли попереджають про обмеження споживання;
  • до слова, українська влада в листі про наміри до керівництва МВФ допускає поступове підвищення комунальних тарифів для населення.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас