Українці за останній місяць на чверть скоротили купівлю доларів у банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці за останній місяць на чверть скоротили купівлю доларів у банках

Валюта
928
Українці за останній місяць на чверть скоротили купівлю доларів у банках
Українці за останній місяць на чверть скоротили купівлю доларів у банках
Населення України в лютому 2024 року продало комерційним банкам готівкової та безготівкової валюти на 1,394 млрд доларів (в еквіваленті) і купило на 2,219 млрд доларів. Чиста купівля валюти склала 824,5 млрд доларів.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані Національного банку України.
Обсяг купівлі впав у порівнянні з січнем на 25,3%, коли українці купили рекордний за 11 років обсяг валюти (1,103 млрд доларів).
Українці за останній місяць на чверть скоротили купівлю доларів у банках
Курс долара на готівковому ринку майже повністю залежить від курсу міжбанківського валютного ринку. У середині січня курс на міжбанку різко зріс, а офіційний курс оновив історичний максимум — 38,62 грн/долар. Наприкінці місяця курс почав знижуватися. У результаті протягом лютого на готівковому ринку зріс із 38,25 до 38,65 грн/долар (продаж).

Актуальна інформація про курси валют в Україні 💸

Офіційний курс НБУ за місяць знизився на 11 копійок — з 37,98 до 37,87 грн/долар.
Зазначимо, обсяг готівкової іноземної валюти, яку банки ввезли до України у січні 2024 року, становив 1,864 млрд доларів. Це максимальний обсяг із лютого 2014 року. Згідно зі статистикою центробанку, за 2023 рік банки ввезли 9,463 млрд доларів.

Довідка Finance.ua:

  • як прогнозує кандидат економічних наук і незалежний експерт Олександр Хмелевський, українці зможуть відчути здорожчання валюти вже до початку другої половини 2024 року;
  • українська нацвалюта залишається досить недооціненою щодо долара. Так, у оновленому Індексі Біг-Маку гривня посіла восьме місце з кінця у списку недооцінених валют світу.
Finance.ua запускає безкоштовну валютну розсилку для тих, хто стежить за валютним ринком, та хоче розуміти й аналізувати пов’язані з валютним курсом події. Отримуйте щопонеділка найважливіші оновлення за тиждень у світі валют, ексклюзивні фінансові поради та прогнози по курсах на прийдешній тиждень безпосередньо на вашу поштову скриньку!
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас