Долар подорожчає? Експерт розповів, що буде з валютою в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар подорожчає? Експерт розповів, що буде з валютою в Україні

Валюта
1998
Долар подорожчає? Експерт розповів, що буде з валютою в Україні
Долар подорожчає? Експерт розповів, що буде з валютою в Україні
Друга половина січня відзначилась повільним здешевшанням американської валюти. Тому наразі на ринку панує більш-менш стабільність, однак курс може вирости до 40,7 гривні.
Цей рівень показників було закладено в держбюджеті Україні на поточний рік. Як прогнозує кандидат економічних наук і незалежний експерт Олександр Хмелевський у коментарі Главреду, українці зможуть відчути таке здорожчання валюти вже до початку другої половини 2024 року.
За словами експерта, на валютний ринок дуже сильно впливає надходження іноземних кредитів та грантів. У цьому році сума фінансової допомоги для України, ймовірно, зменшиться.
«У 2023 році Нацбанк підтримував курс гривні завдяки продажу валюти на міжбанківському ринку. Чистий продаж валюти Нацбанком становив 28,6 млрд доларів США. Причиною високого попиту на валюту був дефіцит зовнішньої торгівлі України, який становив 26,4 млрд доларів.
Проте, завдяки надходженням іноземних кредитів і грантів вдалося не допустити істотної девальвації гривні. При цьому валютні резерви Нацбанку зросли з 28,5 млрд дол. наприкінці 2022 року до 40,5 млрд доларів наприкінці 2023 року", — сказав Хмелевський.
Однак він додає, що Нацбанк пильнуватиме за ситуацією на ринку попри те, що потреби України в іноземній валюті зростатимуть. Регулятор намагатиметься стабілізувати показники завдяки золото-валютним резервам.
Бажаєте знати що з курсом? Та чи буде долар дорожчати? Finance.ua запускає безкоштовну валютну розсилку для тих, хто слідкує за валютним ринком, та хоче розуміти й аналізувати пов’язані з валютним курсом події.

Підписатися на розсилку💸

За матеріалами:
Телеграф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас