У Верховній Раді повідомили, скільки ще мають виконати євроінтеграційних вимог до весни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Верховній Раді повідомили, скільки ще мають виконати євроінтеграційних вимог до весни

Казна та Політика
258
У Верховній Раді повідомили, скільки ще мають виконати євроінтеграційних вимог до весни
У Верховній Раді повідомили, скільки ще мають виконати євроінтеграційних вимог до весни
Верховна Рада України має виконати ще чотири євроінтеграційні вимоги до весни наступного року.
Про це заступниця Голови ВРУ Олена Кондратюк розповіла в коментарі Укрінформу.
За її словами, український парламент, по-перше, має ухвалити зміни до Закону «Про національні меншини (спільноти) України», чого найбільше вимагає Угорщина, по-друге, підтримати зміни до Закону «Про Конституційний Суд України», по-третє, посилити самостійність Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (законопроєкт № 10 060), по-четверте, збільшити штат Національного антикорупційного бюро (законопроєкт № 10 203−1).
«Верховна Рада України зробить частину з цього переліку до 14 грудня (до саміту Європейського Союзу. — Ред.), частину ми можемо зробити, наприклад, за січень, до кінця січня. А загалом, нам дуже важливо виконати свої зобов‘язання до весни, щоб не було жодних перепон для перемовин про вступ України до ЄС. ВРУ це зробить», — підкреслила віцеспікерка українського парламенту.
Кондратюк висловила переконання, що політичне рішення щодо початку перемовин про вступ України до Євросоюзу буде ухвалено, адже більшість країн-членів ЄС орієнтуються на Європейську комісію.
«Єдине питання виникає з Угорщиною, яка вимагає змін до Закону „Про національні меншини“, зокрема в частині мови та освіти. Ми маємо це проговорити і вирішити. Зараз цим займається комітет ВР із прав людини, а також перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко», — додала заступниця Голови ВРУ.
Нагадаємо, Європейська комісія 8 листопада рекомендувала Єврораді відкрити переговори про вступ України і Молдови до ЄС. Також вона рекомендувала за певних умов відкрити переговори з Боснією і Герцеговиною та надати статус країни-кандидата для Грузії.
У грудні цього року Європейська рада має розглянути питання про початок перемовин про вступ України до ЄС.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас