«Роумінг як вдома»: у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про єдину роумінгову зону з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Роумінг як вдома»: у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про єдину роумінгову зону з ЄС

Казна та Політика
553
«Роумінг як вдома»: у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про єдину роумінгову зону з ЄС
«Роумінг як вдома»: у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про єдину роумінгову зону з ЄС
У Верховній Раді України зареєстрували і направили на розгляд профільного комітету євроінтеграційний законопроект № 10 265 щодо імплементації норм європейського законодавства з питань роумінгу.
Картка відповідного законопроекту опублікована на сайті українського парламенту.

Що передбачає документ

Створення умов для практичної інтеграції до єдиного цифрового ринку ЄС, за якої Україна отримає режим внутрішнього ринку з Євросоюзом щодо послуг роумінгу і приєднається до єдиної роумінгової зони.
З ухваленням закону українці матимуть можливість користуватися домашніми тарифами мобільного зв’язку на території країн-членів ЄС і не сплачувати додаткових коштів за послуги роумінгу. Такі самі права отримають громадяни ЄС під час відвідування України.
Українські постачальники електронних комунікаційних послуг зі свого боку отримають рівні з європейськими умови співпраці.
Нагадаємо, 14 лютого 2023 року Європейська комісія запропонувала включити пропозицію щодо скасування платного роумінгу для українців в Європейському Союзі в Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Довідка Finance.ua:

  • у квітні цього року Кабмін затвердив документ, який дозволить Україні укласти угоду про приєднання до «роумінгового безвізу» з ЄС. Це рішення створює умови для набуття Україною режиму внутрішнього ринку Європейського Союзу у сфері роумінгу;
  • у липні 2023 року 22 європейських оператори та 7 операторів України (3Mob, Data Group, Kyivstar, Lifecell, Ukrtelecom, Vega White, Vodafone Ukraine) продовжили ще на рік угоду про доступний роумінг для українців, які перебувають за кордоном.

Нова реальність. Корисна інформація для тих, хто зараз в Україні, чи за кордоном

За матеріалами:
suspilne.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас