У ПриватБанку прогнозують зниження ставок за кредитами та депозитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ПриватБанку прогнозують зниження ставок за кредитами та депозитами

Кредит&Депозит
157
У ПриватБанку прогнозують зниження ставок за кредитами та депозитами
У ПриватБанку прогнозують зниження ставок за кредитами та депозитами
Державний ПриватБанк прогнозує падіння ставок за кредитами та депозитами через зниження облікової ставки НБУ.
Про це в інтерв’ю РБК-Україна сказав члена правління ПриватБанку Євген Заіграєв.
За його словами, загалом ситуація з клієнтськими коштами в банку відображає «температуру» в економіці та рівень бізнес-активності.
«Наразі ми бачимо поступове зниження відсоткових ставок — слідом за зниженням Нацбанком облікової ставки знижуються ставки залучення коштів, активно знижуються ставки за кредитами, принаймні для бізнес-клієнтів. Якщо ще півроку тому адекватними виглядали кредитні ставки на рівні 18−22%, то сьогодні ставки тримаються на рівні 14−16%. Це, звичайно, не враховуючи ставки за програмою 5−7-9», — сказав Заіграєв.
Як зазначив банкір, відповідно, мають повільно знижуватись ставки на залучення коштів — по депозитах, залишках на рахунках тощо.
Заіграєв повідомив, що у 2024 році об’єми коштів від бізнес-клієнтів залишаються стабільними, враховуючи сезонне коливання в кінці минулого — на початку поточного року, коли бізнес традиційно тримає на рахунках в банках великі залишки.
«У період традиційного весняного пожвавлення бізнесу накопичені взимку кошти бізнес починає активно витрачати. Тому приросту коштів від бізнес-клієнтів ми поки що не спостерігаємо. Ймовірно, він буде влітку. І потім — в листопаді-грудні», — додав банкір.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту 💰

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас