У Мінсоцполітики розповіли, чи є гроші в бюджеті на індексацію пенсій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінсоцполітики розповіли, чи є гроші в бюджеті на індексацію пенсій

Казна та Політика
202
У Мінсоцполітики розповіли, чи є гроші в бюджеті на індексацію пенсій
У Мінсоцполітики розповіли, чи є гроші в бюджеті на індексацію пенсій
Пенсійні видатки з 1 березня 2024 року зростуть у середньому на 3 млрд грн щомісяця. Проте хвилюватися підстав нема — кошти на виплату пенсій у бюджеті запроєктовані.
У цьому запевнила міністр соціальної політики Оксана Жолнович в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини».
«У середньому після підвищення пенсійні видатки зростуть на 3 млрд грн на місяць. Це немалі кошти, але гроші на виплату пенсії є, ми їх запроєктували», — сказала Жолнович.
Вона нагадала, що базово внески до Пенсійного фонду отримуються з відрахування частини єдиного соціального внеску.
«То чим краще відновлюється наша економіка, чим більше людей працюють в білу і сплачують єдині соціальні внески, тим краще наповнюється наш Пенсійний фонд. Це наші базові доходи, і ми впевнені, що в найближчі місяці цих коштів нам вистачить», — заявила Жолнович.
Міністр наголосила, що з 1 березня в Україні відбудеться індексація пенсійних виплат для понад 10 млн українців. Цього року підвищення буде здійснено майже на 8%. В середньому кожна пенсія зросте на 322 грн, а її середній показник становитиме 5717 грн.
«У громадян, які отримують найменші пенсії - через брак страхового або трудового стажу, або через невеликі відрахування пі час трудової діяльності - мінімальна пенсія зросте на 364 грн. Минулого і цього року індексацію ми сформували таким чином, щоб максимально збільшити саме найменші пенсії. Відповідно, у цих категорій мінімальна пенсія становитиме 2725 грн. А найбільша пенсія зросте одразу на 3000, і це буде 23 610 грн», — додала міністр.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет міністрів ухвалив рішення про індексацію пенсій з 1 березня 2024 року. Виплати будуть підвищені для 10 мільйонів українців. Пенсії буде підвищено майже на 8%. Середній розмір підвищення складе 322 гривні, а середня пенсія зросте до 5 717 гривень;
  • з 1 березня 2024 року разом із щорічною індексацією пенсій буде проведений перерахунок пенсій з урахуванням нового розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб (мінімальної пенсії).
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас