У Києві щонайменше третина водіїв не сплачують за паркування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві щонайменше третина водіїв не сплачують за паркування

Особисті фінанси
382
У Києві щонайменше третина водіїв не сплачують за паркування
У Києві щонайменше третина водіїв не сплачують за паркування
Щонайменше третина київських водіїв не сплачують за паркування. Про це повідомляє ГО «Пасажири Києва» з посиланням на дані, отримані від Інспекції з паркування.
За статистикою, у вересні цього року інспектори перевірили 16 881 автомобілів і виписали 6 173 штрафи за несплачене паркування — це 37% від усіх перевірених автівок. У жовтні провели 18 267 перевірок і виписали 6929 штрафів — 38%.
«Тобто на кожні десять авто на вуличних паркомісцях не менше трьох — це ті, які стоять без оплати за паркування. А насправді показник вищий, адже постанова виписується не одразу, а через 10 хвилин після першої перевірки, за час якої водій може встигнути оплатити паркування», — коментують «Пасажири Києва».
Як йдеться у повідомленні, щоб підвищувати культуру паркування серед водіїв і отримувати більше надходжень від паркування, Києву потрібно більше інспекторів з паркування. Це одна з причин того, що в центрі часто відбувається хаос із паркуванням та дуже важко знайти вільні паркомісця.

Читайте також: Що робити, коли евакуюють ваше авто

«В центр їде багато автовласників без особливої потреби. Ще й з розумінням того, що за паркування платити вони не будуть, навіть якщо у них є можливість дістатись потрібного місця громадським транспортом. Деякі ж люди перестали ним користуватися через проблему зупинки під час повітряних тривог.
Недостатня кількість інспекторів і, як наслідок низький ризик отримати штраф, на додачу з малим розміром штрафу не стимулює до того, щоб водії сумлінно платили за паркування", — підсумували в ГО.
Так, штраф за неоплачене паркування в центрі складає 350 грн (зі знижкою 50%), а оплата за 10-годинну стоянку — ті ж самі 350 грн.
Тому транспортні експерти просять столичну владу збільшити кількість інспекторів і зробити перевірки системними по всьому місту.

Довідка Finance.ua:

  • у Києві з 7 листопада 2022 року почали діяти нові тарифи для платного паркування автомобілів. Проте з 4 квітня оплату паркування на майданчиках КП «Київтранспарксервіс» у Києві тимчасово призупинили до завершення юридичних процедур, пов’язаних із оновленням договорів;
  • як писало Суспільне, несвоєчасне підписання договору для проведення платежів від керівництва «Київтранспарксервісу» завдало збитків міському бюджету у мільйони гривень - безкоштовне паркування обходиться Києву близько 350 000 гривень недоотримання в бюджет щодня;
  • із 16 травня відновилась оплата за паркування через мобільний застосунок Київ Цифровий. Оплачувати паркування необхідно тільки у будні з 8:00 до 22:00. У вихідні дні - паркування залишається безкоштовним;
  • зазначимо, що під час повітряної тривоги інспектори з паркування не штрафують водіїв та не здійснюють евакуацію автомобілів.
До речі, власники авто тепер можуть не турбуватися, що не вистачить бензину в дорозі або проб’ють колесо у полі, адже Finance.ua запустив продаж карток технічної допомоги-Assistance. Евакуація авто до СТО, аварійне відкриття дверей, заміна колеса — ці та інші послуги будуть доступними для вас 24/7 — без вихідних та протягом усього року.

Замовити підтримку Finance.ua Assistance

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас