Tesla планує запустити «автопілот» на ринках Китаю та Європи у 2025 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla планує запустити «автопілот» на ринках Китаю та Європи у 2025 році

Технології&Авто
623
Tesla планує запустити «автопілот» на ринках Китаю та Європи у 2025 році
Tesla планує запустити «автопілот» на ринках Китаю та Європи у 2025 році
Tesla оголосила про намір вивести своє програмне забезпечення Full Self-Driving (FSD) для розширеного автопілоту на ринки Китаю та Європи, очікуючи на схвалення регуляторів цих регіонів.
Про це пише Reuters.
Акції Tesla піднялися на 2,5% у четвер на фоні цієї новини, що з’явилася за місяць до презентації нового робота-таксі «Cybercab», який базується на технології, що допомагає водіям прискорюватися, гальмувати та керувати автомобілем у містах і на шосе під наглядом людини.
Генеральний директор Ілон Маск у липні заявив, що компанія, ймовірно, отримає регуляторний дозвіл на FSD в обох регіонах до кінця року. Маск зазначив у четвер, що запуск FSD на ринках із правостороннім кермом може відбутися наприкінці першого кварталу або в період з квітня по червень 2025 року. Проте, схильність Маска до амбітних термінів часто викликає сумніви у інвесторів і аналітиків, особливо після кількох пропущених цілей щодо FSD, Semi та Cybertruck.
Компанія також оголосила про впровадження нових функцій, таких як «Actually Smart Summon» і FSD для пікапа Cybertruck цього місяця, а також про вихід версії 13 програмного забезпечення, що вимагатиме менше втручання водія, вже наступного місяця.
У червні Шанхай, де розташована одна з гігафабрик Tesla, дозволив проведення тестування 10 автомобілів з FSD, що відкриває шлях для його впровадження в Китаї.
Брокерська компанія Piper Sandler зазначила, що хоча останні дані з трекера спільноти щодо продуктивності FSD на обладнанні HW3 можуть викликати занепокоєння у власників автомобілів, це не є серйозною проблемою для інвесторів Tesla.
Зміщення фокусу Tesla на продукти, такі як людиноподібний робот, роботаксі та FSD, відбувається на фоні зниження продажів електромобілів через високі відсоткові ставки, питання щодо швидкої зарядки та дальності поїздок на одному заряді.
Wall Street залишається обережним щодо компаній, що розробляють технології самокерування, через жорсткий регуляторний контроль. Водночас інвестори сподіваються, що потенційна адміністрація Трампа може прискорити регуляторні процеси.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас