Стало відомо, скільки коштів надійшло до бюджету від управління арештованими активами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки коштів надійшло до бюджету від управління арештованими активами

Казна та Політика
303
Стало відомо, скільки коштів надійшло до бюджету від управління арештованими активами
Стало відомо, скільки коштів надійшло до бюджету від управління арештованими активами
Агентство з розшуку та менеджменту активів з початку 2024 року забезпечило прибуток до держбюджету на суму 59 млн грн.
Про це повідомила пресслужба АРМА.
«З початку 2024 року Агентство з розшуку та менеджменту активів забезпечило прибуток державної скарбниці від управління активами на суму 59 млн грн. Один місяць роботи дав у бюджет у півтора рази більше у порівнянні з 2022 роком та становить 60% всіх надходжень за попередній рік», — йдеться в повідомленні.
Агентство резюмує, що значну частку надходжень забезпечили відрахування ПАТ «Укрнафта», який сплатило 21 млн грн в якості гарантійного платежу по АЗК Glusco, та 23 млн грн від АТ ДАТ «Чорноморнафтогаз» у якості дивідендів від доходів з управління 26 облгазами Фірташа.
За арештовані кошти агентство вже придбало «Військових облігацій» на суму 3,7 млрд грн. За даними на 5 лютого, загальний портфель облігацій вже забезпечив процентний дохід у розмірі майже 300 млн грн. Прогнозований процентний дохід від облігацій на 2024 рік складатиме 600 млн грн.
У січні валютний депозитний портфель АРМА зріс на $5,7 млн та складає майже $20 млн та €7,8 млн. Левову частину цих коштів державний орган планує витратити на придбання «Військових облігацій» після затвердження змін до Закону про АРМА, які наділять Агентство такими повноваженнями.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас