США запровадили санкції проти компаній з трьох країн, які постачають компоненти для іранської зброї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США запровадили санкції проти компаній з трьох країн, які постачають компоненти для іранської зброї

Світ
191
США запровадили санкції проти компаній з трьох країн, які постачають компоненти для іранської зброї
США запровадили санкції проти компаній з трьох країн, які постачають компоненти для іранської зброї
Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США оголосило про запровадження санкцій проти п’яти фізичних і семи юридичних осіб з Ірану, Китаю і Гонконгу, які були задіяні в закупівлі компонентів для іранської оборонної промисловості.
Про це йдеться в повідомленні Мінфіну США.
Зазначається, що ці особи та компанії закуповують різні компоненти, зокрема акселерометри й гіроскопи, які слугують ключовими компонентами для іранської програми балістичних ракет і БПЛА, що використовуються на Близькому Сході й надходять у росію.
«Дії (Мінфіну) викривають ключові підставні компанії та довірених агентів, через яких Іран намагався придбати ці компоненти. Сполучені Штати продовжуватимуть накладати санкції на тих, хто сприяє Ірану у виробництві цієї смертоносної зброї», — заявив заступник міністра фінансів США з питань тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон.
До санаційного списку потрапили, зокрема, базована в КНР компанія Beijing SNT, що закуповує електроніку та обладнання для Міноборони Ірану; іранська Electro Optic Sairan Industries, яка постачає військове обладнання й розробляє технології для Ірану (зокрема Shahed, котрі використовуються російськими військами в Україні); базована в Ірані Azmoon Pajohan Hesgar, яка виробляє обладнання для випробування датчиків та інерціальних навігаційних систем; китайська Shenzhen Rion, яка надає товари для Beijing SNTD і спеціалізується на інерціальній навігації та GPS-інтегрованих системах і просуває свою продукцію в Ірані.
Також під санкції потрапили фізичні особи, котрі координують діяльність цих компаній в інтересах Ірану, та пов’язані з ними компанії.
Зазначається, що все майно цих фізичних та юридичних осіб, що перебуває у США, заблоковано, а ті, хто співробітничає з ними, також можуть підпадати під санкції.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас