США погрожують банкам Індії санкціями через співпрацю з росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США погрожують банкам Індії санкціями через співпрацю з росією

Світ
241
США погрожують банкам Індії санкціями через співпрацю з росією
США погрожують банкам Індії санкціями через співпрацю з росією
Індійські банки потраплять під санкції та втратять доступ до фінансової системи США, якщо співпрацюватимуть з російським оборонно-промисловим комплексом.
Про це повідомляє The Moscow Times, з посиланням на документ Асоціації банків Індії.
«Ми знаємо, що російські військові покладаються на імпорт чутливих товарів, таких, як верстати і мікроелектроніка, і звертаються до іноземних фінансових установ для спрощення цих операцій», — йдеться в листі американського Мінфіну.
Зазначається, що у зв’язку з цим США закликає асоціацію протягом 30 днів вжити заходів для інформування індійського бізнесу про можливі санкції США.
При цьому в листі відсутні конкретні претензії до індійських банків, а містяться лише загальні настанови з приводу того, як, на думку Вашингтона, мають діяти країни-партнери США для того, щоб позбавити росію матеріальних і фінансових інструментів вести війну.
Повідомляється, що водночас із цим заступник міністра фінансів США наголосив, що США прагнуть розвивати економічне співробітництво з Індією і вважають її одним зі своїх провідних торговельних партнерів. Зокрема, він нагадав, що за минулі десять років товарообіг двох країн зріс на 110%.
Також у документі йдеться про те, що попередження ґрунтується на указі президента Джо Байдена від грудня минулого року, який допускає введення санкцій проти іноземних банків за здійснення платежів в інтересах підсанкційних російських компаній і військово-промислового комплексу (ВПК) росії.
В повідомленні додають, що у червні США розширили цей механізм, включивши до визначення ВПК рф усіх підсанкційних осіб, зокрема російські банки.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас