Скільки коштуватиме долар до кінця року — прогноз експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки коштуватиме долар до кінця року — прогноз експерта

Валюта
879
Скільки коштуватиме долар до кінця року — прогноз експерта
Скільки коштуватиме долар до кінця року — прогноз експерта
До кінця року курс валюти може зрости до 44 гривень за долар. На підвищення вартості долара впливає кілька факторів.
Про це повідомила співзасновниця першої в Україні фінтех-екосистеми Concord Fintech Solutions Олена Сосєдка в інтервʼю «УНН».
Зараз курс долара в обмінниках сягає майже 41 гривні за долар. Наприкінці минулого року Олена Сосєдка прогнозувала, що у 2024 році вартість долара може сягнути 42 гривень.
«Наразі мій прогноз залишається колишнім. Основні фактори, що впливають на зростання долара — це зовнішньоекономічна, політична і військова ситуація в нашій країні. До кінця року курс долара може досягти 44 гривень, тому що скорочується експорт і збільшується імпорт», — зазначила Сосєдка.
За її словами, валютний курс багато в чому залежатиме від можливості українських виробників експортувати свої товари.
Водночас, експерт зазначила, що широкомасштабна війна та мобілізація призвели до дефіциту робочої сили в Україні, що також має негативний вплив на курс валют.
«Мобілізація торкнулася в більшості чоловіків, і жінки не завжди можуть виконувати складну фізичну роботу на заводах, фабриках, олійницях та інших підприємствах. Раніше це була основна частка експорту», — зазначила Сосєдка.
За її словами, враховуючи поточну ситуацію в Україні, коли йде війна, Національний банк України стикається з непростим завданням управління валютним курсом гривні щодо долара.
Нагадаємо, за даними НБУ, ситуація на валютному ринку України залишалася контрольованою, попри послаблення курсу гривні, зокрема під впливом збільшення бюджетних видатків.
Бажаєте знати що з курсом? Та чи буде долар дорожчати? Finance.ua запускає безкоштовну валютну розсилку для тих, хто слідкує за валютним ринком, та хоче розуміти й аналізувати пов’язані з валютним курсом події.

Підписатися на розсилку💸

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас