Що буде з цінами на пальне у травні: чи очікувати на зростання вартості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що буде з цінами на пальне у травні: чи очікувати на зростання вартості

Особисті фінанси
6938
Що буде з цінами на пальне у травні: чи очікувати на зростання вартості
Що буде з цінами на пальне у травні: чи очікувати на зростання вартості
Вартість пального суттєво зросла з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. І, як стало відомо, зростання ціни відбувається не через зростання попиту.
Про це розповів директор консалтингової групи А-95 Сергій Куюн у коментарі 24 Каналу.
Як пояснює експерт, у травні не варто чекати потрясінь щодо вартості на ринку. Річ у тім, що скачки цін можуть трапитися тільки в одному випадку — якщо буде змінюватись ціна у світі.
«Як поводитиме себе світовий ринок, поки ніхто не може сказати. Бачимо, що всі били на сполох щодо ситуації з Ізраїлем та Іраном, ціна на нафту по 150 доларів за барель тощо. А в результаті ціна пішла донизу. Чи, наприклад, не бийте по російським заводам, бо ціна буде вища. Але ціна впала», — зазначив Куюн.
Він також пояснив, що на ріст вартості пального впливає два основних фактори — світові ціни та курс долара. Тобто, якщо на початку року нафта коштувала 77 доларів за барель, то сьогодні майже 90 доларів. Водночас не варто забувати, що кожна гривня в курсі долара — це 80 копійок додатково у ціні пального.
«От був там долар 38 гривень, сьогодні він вже в середньому 39,5 гривні. Тобто півтори гривні додав, а це відповідно 1,2 гривні до ціни пального виключно внаслідок курсу», — пояснює Куюн.
Станом на 29 квітня, за даними консалтингової групи А-95, пальне коштує:
  • бензин А-95 — 55,39 гривні,
  • бензин А-92 — 52,36 гривні,
  • дизпальне — 54,22 гривні,
  • газ авто­мобільний — 27,60 гривні.
Нагадаємо, що страхування каско захистить ваш автомобіль від можливих збитків на дорогах. Каско покриває ризики ДТП, викрадення, стихійні лиха тощо. Можна оформити каско на б/у авто до 10 років або ж зробити каско на нове авто. А каско на Finance.ua — це коли не потрібно шукати, вибирати і читати договори кожної страхової. Потрібно тільки залишити 1 заявку і отримати 5 пропозицій в зручній порівняльній таблиці:

Хочу оформити каско 🚗

За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас