Розробники анонсували Bluetooth v6.0 з покращеними можливостями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розробники анонсували Bluetooth v6.0 з покращеними можливостями

Технології&Авто
323
Розробники анонсували Bluetooth v6.0 з покращеними можливостями
Розробники анонсували Bluetooth v6.0 з покращеними можливостями
Компанія Bluetooth представила нову специфікацію Bluetooth Core Specification версії 6.0, яка матиме розширені функції. Bluetooth 6.0 буде особливо корисним у ситуації, коли одразу кілька пристроїв пропонують свої з’єднання.
Серед нових можливостей розробники виділяють Bluetooth Channel Sounding для точного вимірювання відстані, фільтрацію реклами на основі прийняття рішень для ефективного сканування й поліпшення ISOAL для зменшення затримок при передачі аудіопотоку, повідомляє Notebookcheck.
Версія 6.0 базується на можливостях Bluetooth Low Energy (LE). Однією з особливостей є функція Bluetooth Channel Sounding, яка забезпечує високоточне вимірювання відстані між двома пристроями. На відміну від традиційних методів, які покладалися на рівень сигналу (RSSI), цей новий підхід використовує дві методики: фазовий дальномір (PBR) і синхронізацію в обидва боки (RTT).
PBR використовує різницю фаз сигналів для визначення відстані, тоді як RTT вимірює час, необхідний для проходження сигналу до пристрою і назад. Ці методи є набагато точнішими, що робить їх ідеальними для таких застосувань, як системи безключового доступу.
Іншим важливим оновленням є функція фільтрації реклами на основі прийняття рішень (DBAF), яка підвищує ефективність сканування. Зазвичай сканувальні пристрої повинні були перевіряти всі пов’язані пакети, що призводило до зайвого споживання енергії та відволікання уваги. DBAF змінює це, даючи змогу пристроям ухвалювати рішення на основі вмісту початкового пакета перед скануванням вторинних каналів. Це призводить до швидшого й ефективнішого сканування, що особливо корисно в середовищах з кількома пристроями, які отримують рекламні з’єднання.
Покращення ISOAL (Isochronous Adaptation Layer — рівень ізохронної адаптації) розв’язує проблеми затримки та надійності в ізохронному зв’язку. Ізохронний зв’язок необхідний для потокового аудіо в реальному часі, а новий режим кадрування у версії 6.0 зменшує затримку, забезпечуючи більш плавну і надійну передачу звуку. Крім того, розширений набір функцій LL (канального рівня) розширює діапазон функцій, які можуть підтримувати пристрої, враховуючи дедалі вищу складність додатків Bluetooth LE. Так, пристрої мають можливість більш ефективно обмінюватися даними та надавати ширший спектр можливостей.
Bluetooth стверджує, що версія 6.0, як і попередні версії, буде регулярно оновлюватися новими функціями й технічними вдосконаленнями.
За матеріалами:
dev.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас