Світовий ринок натільних пристроїв зріс: ТОП-5 виробників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий ринок натільних пристроїв зріс: ТОП-5 виробників

Технології&Авто
620
Світовий ринок натільних пристроїв зріс: ТОП-5 виробників
Світовий ринок натільних пристроїв зріс: ТОП-5 виробників
Як свідчать нові дані Canalys, у II кв. 2024 світовий ринок носимих пристроїв виріс до 44,3 млн одиниць, або на скромні 0,2%. Лідирували у цьому сегменті базові годинники — їхні поставки зросли на 6% у річному обчисленні, і вони складають 48% ринку, що є найвищою часткою за всю історію.
Ринок смартгодинників не змінився порівняно з II кв. 2023, оскільки позитивний імпульс від Samsung, Garmin, Huawei та Google компенсував невдалі показники Apple.
Світовий ринок натільних пристроїв зріс: ТОП-5 виробників
Якщо минулого року зростання поставок базових годинників було забезпечене місцевими компаніями в Індії, цього разу зростання було зумовлене переважно Huawei та Xiaomi, на які припадає 15% та 13% світових поставок базових годинників.
«Обидва виробники досягли значних успіхів у Китаї завдяки ефективним ціновим стратегіям та включенню преміальних функцій фітнес-трекінгу в доступні моделі базових годинників, — говорить менеджерка з досліджень Canalys Синтія Чен. — Найбільші виробники базових годинників протягом останніх кварталів надавали пріоритет обсягам, і тепер їм потрібно буде зосередитися на впізнаваності та позиціюванні бренду».
Світовий ринок натільних пристроїв зріс: ТОП-5 виробників
Аналітик Canalys Джек Літем додає, що постачальники все більше диверсифікують свої портфоліо і зосереджуються на нових сегментах, технологіях та ПЗ.
«Постачальники екосистеми пристроїв все частіше досліджують годинники з підтримкою eSIM і зв’язку 4G/5G, прагнучи розширити свої партнерські відносини з телекомунікаційними компаніями, а також вивчити нові потенційні джерела доходу, — зазначає він. — Попит на носимі пристрої з підтримкою зв’язку залишається скромним, але вони все одно викликають цікавість і у виробників, і в операторів».
Світовий ринок натільних пристроїв зріс: ТОП-5 виробників
Дворічна безкоштовна підписка на мобільний зв’язок для нових Pixel Watch 3 від Google у США через Google Fi стане цікавим рішенням.
«Все більше виробників випускають на ринок вдосконалені спортивні годинники, такі як Watch S4 Sport від Xiaomi та Galaxy Watch Ultra від Samsung, щоб охопити ширшу аудиторію та створити конкуренцію у преміальному сегменті», — додає Джек Літем.
Поставки смартгодинників повернулися до зростання, хоча і лише на скромні 0,1% в річному обчисленні у II кв. 2024. Компанія Garmin взагалі збільшила поставки на 16% завдяки високому споживчому попиту та збільшенню рекламних витрат.
«Canalys прогнозує двозначне зростання поставок смартгодинників у II півріччі 2024 завдяки новим пропозиціям Apple, Samsung і Google, — говорить Синтія Чен. — Ці постачальники мають намір впровадити передові функції відстеження здоров’я та фітнесу, щоб протистояти постійному успіху Garmin, стимулюючи хвилю оновлень пристроїв».
Світовий ринок натільних пристроїв зріс: ТОП-5 виробників
У короткостроковій перспективі зростання як в категорії смартгодинників, так і в категорії базових годинників може бути стійким, але незабаром вони почнуть поглинати один одного, оскільки орієнтуються на схожі функції та ринки збуту. Щоб запобігти цьому, виробники повинні впроваджувати нові відмінні функції або варіанти використання, такі як управління жестами або інтеграція GenAI.
За матеріалами:
root-nation
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас