Qualcomm працює над створенням окулярів змішаної реальності з Samsung і Google — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Qualcomm працює над створенням окулярів змішаної реальності з Samsung і Google

Технології&Авто
134
Qualcomm працює над створенням окулярів змішаної реальності з Samsung і Google
Qualcomm працює над створенням окулярів змішаної реальності з Samsung і Google
Американський виробник чипів Qualcomm працює з Samsung і Google над розробкою окулярів змішаної реальності для смартфонів, які відрізнятимуться від Apple Vision Pro.
Про це повідомив CEO компанії Кріштіану Амон CNBC.
Минулого року Google, Samsung і Qualcomm уклали партнерство для розробки технології змішаної реальності.
«Це буде новий продукт, це буде новий досвід. Але чого я дійсно очікую від цього партнерства, я хочу, щоб кожен, хто має телефон, купив собі окуляри», — сказав Амон.
CEO компанії згадав «розумні» окуляри Ray-Ban, які виглядають як звичайні окуляри, але бездротово з’єднуються зі смартфоном і мають вбудовану камеру. Крім того, вони мають голосовий асистент, що працює на основі моделі штучного інтелекту Llama від Meta.
Qualcomm також зробила змішану реальність ключовою цільовою сферою, оскільки вона диверсифікує свій бізнес за межі смартфонів. Компанія має чіп під назвою Snapdragon AR1 Gen 1, призначений для розумних окулярів.
«Штучний інтелект працюватиме на пристрої. Він буде працювати в хмарі. Частина буде проходити в склі, частина — у телефоні, але врешті-решт у вас будуть абсолютно нові враження», — сказав Амон.
Подробиць про проєкт, у якому беруть участь техногіганти, поки що мало. Samsung і Google не змогли одразу надати коментарі, коли CNBC звернулося до них.
За матеріалами:
dev.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас