Про відкриття аеропорту «Ужгород» до кінця війни не йдеться — ОВА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Про відкриття аеропорту «Ужгород» до кінця війни не йдеться — ОВА

Казна та Політика
294
Про відкриття аеропорту «Ужгород» до кінця війни не йдеться — ОВА
Про відкриття аеропорту «Ужгород» до кінця війни не йдеться — ОВА
Про відкриття аеропорту «Ужгород» до кінця війни не може бути й мови, оскільки безпека цивільних вище за бізнес-інтереси перевізника, а аргументи про те, що аеродром знаходиться впритул до кордону з країною НАТО, — примарні.
Про це повідомила пресслужба Закарпатської ОВА в коментарі Укрінформу.
«Щодо поновлення роботи аеропорту „Ужгород“ — це питання виникає час від часу. Але доки триває війна, про це мова не йде. У нас війна у всій країні, хоча Закарпаття — тиловий регіон, але це не значить, що тут немає небезпеки. Тому наражати на небезпеку життя цивільних примарними аргументами, що, мовляв, аеродром в Ужгороді знаходиться під кордоном країни НАТО Словаччини, ми не маємо права. Безпека громадян тут вища, ніж комерційні інтереси перевізника», — заявили в ОВА.
Нагадаємо, українська авіакомпанія Air Ocean Airlines запропонувала відновити польоти аеропорту Ужгорода, для цього вона готова використати два розроблені в Україні літаки Ан-148, які використовувала до широкомасштабного російського вторгнення.
За словами директора компанії В’ячеслава Геріги, Air Ocean Airlines могла б відкрити польоти з аеропорту «Ужгород», якщо це буде визнано безпечним. Аеродром впритул розташований до словацького кордону і літак одразу після зльоту потрапляє у повітряний простір країни-члена НАТО. Це, на думку перевізника, робить безпечними цивільні польоти.
Раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи можливість відновлення авіаперельотів авіакомпанією Ryanair, заявив, що авіасполучення в Україні поки що відновлювати небезпечно.

Довідка Finance.ua:

  • міжнародний аеропорт «Ужгород» не працює фактично з 2016 року, не враховуючи короткого періоду відновлення перельотів у 2019 році та піврічної роботи авіакомпанії «Роза вітрів» у 2021−2022 роках, яка забезпечувала єдиний регулярний рейс сполученням Київ — Ужгород — Київ.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас