Податкова буде телефонувати боржникам: стартує пілотний проєкт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова буде телефонувати боржникам: стартує пілотний проєкт

Казна та Політика
918
Податкова буде телефонувати боржникам: стартує пілотний проєкт
Податкова буде телефонувати боржникам: стартує пілотний проєкт
Державна податкова служба України з 25 березня 2024 року розпочинає пілотний проєкт з інформування платників податків (платників єдиного внеску) про наявність у них податкового боргу з платежів. Пілотний проєкт триватиме протягом трьох місяців.
Про це повідомила пресслужба ДПСУ.

Мета пілотного проєкту

ДПС хоче підвищити рівень обізнаності платників податків (платників єдиного внеску) про наявність у них податкового боргу з платежів, контроль за справлянням яких покладено на податкові органи, недоїмки зі сплати єдиного внеску, а також посприяти добровільному погашенню платниками такої заборгованості.

Як це працюватиме

Платникам податків — боржникам контакт-центр ДПС у телефонному режимі буде надавати інформацію про суму заборгованостей, що обліковується у них у розрізі податків/зборів та єдиного внеску, а також територіальних органів ДПС, у яких обліковується наявна заборгованість.
Нагадаємо, за даними Опендатабот, у 2023 році виконавчі служби стягнули з боржників рекордні за останні 5 років понад 25 млрд грн. Водночас це лише 6% від загальної суми, яку повинні були стягнути. Загалом, лише 6 копійок з кожної гривні боргу стягується в Україні.
У 2023 році українських судах розглядалось 157 293 справи. Це майже в півтора рази більше, ніж у 2022 році. Найбільший приріст спостерігається серед адміністративних та цивільних справ.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас