Нідерланди виділяють 122 млн євро на військову допомогу Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нідерланди виділяють 122 млн євро на військову допомогу Україні

Казна та Політика
192
Нідерланди виділяють 122 млн євро на військову допомогу Україні
Нідерланди виділяють 122 млн євро на військову допомогу Україні
У Міноборони Нідерландів 29 січня повідомили, що за підсумками засідання у форматі «Рамштайн», виділяють Україні 122 мільйони євро на військову допомогу.
Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на нідерландський уряд.
У межах нового пакета допомоги Нідерландів більшість коштів — 87 мільйонів євро — скерують на закупівлю 155-мм артилерійських боєприпасів для України. Вони доповнять уже виділені країною 130 мільйонів євро для фонду на чолі з Німеччиною.
Ще 25 мільйонів євро передадуть Міжнародному фонду з питань України, який очолює Британія і з якого фінансується спільна закупівля військового обладнання безпосередньо у виробників — зокрема систем протиповітряної оборони, боєприпасів і запчастин.
Решту 10 мільйонів євро Нідерланди виділяють на посилення кіберзахисту в Україні в межах ІТ-коаліції, до якої приєднались після останнього засідання Контактної групи з питань оборони України.
«Дуже важливо підтримувати Україну не лише в короткостроковій, але й у довгостроковій перспективі. Особливо зараз важливо показати, що ми допомагаємо Україні», — прокоментувала Кайса Оллонгрен.

Довідка Finance.ua:

  • нідерландський уряд на 2024 рік заклав для України 2 мільярди євро військової підтримки, 295 мільйонів євро як внесок до Європейського фонду миру, 89 мільйонів євро на правосуддя й три мільйони євро на невійськову кіберпідтримку;
  • перший транш у межах пакета в розмірі 102 мільйони євро Нідерланди виділили ще в грудні.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас